FLORI DE PLASTIC

Iarba se usucă, floarea cade; dar cuvântul Dumnezeului nostru rămâne în veac.
Isaia 40:8

Florile au bucurat simţurile omului, de la creaţiune. Ele sunt plăcute la privit, iar parfumul lor a fost o sursă de inspiraţie pentru cele mai scumpe parfumuri. Puţine lucruri există care să exprime dragoste şi afecţiune aşa de mult ca florile.

Cred că atunci când a creat florile, Dumnezeu a încercat să ne spună că ne iubeşte. 

Ai privit vreodată un câmp de maci, sau un strat de violete şi ai simţit emoţia de negrăit pe care o inspiră o astfel de imagine? Este o combinaţie de pace şi bucurie, îngemănate într-un sentiment extatic, ce pare să vibreze în tine în încercarea de a-şi găsi exprimare. În felul acesta se prezintă dragostea, pentru că sentimentul descris mai sus este un mesaj de dragoste de la autorul dragostei.

„Pe petalele crinilor, Dumnezeu a scris un mesaj pentru tine, în limba pe care inima ta îl poate citi doar pe măsură ce uită lecţiile neîncrederii, egoismului şi îngrijorării.” – Ellen G. White, Cugetări de pe Muntele fericirilor, p. 96.

Am făcut odată o plimbare într-una dintre cele mai frumoase grădini din lume şi am fost şocat să descopăr trandafiri de plastic legaţi de unele tufe de trandafiri. Ce ipocrizie! Dar poate n-ar fi trebuit să fiu atât de surprins. Într-un timp în care florile de plastic le înlocuiesc pe cele reale, şi dragostea adevărată pare să fi fost înlocuită de contrafaceri din plastic. Florile artificiale nu au parfum, iar calitatea plasticului ne refuză bucuria adâncă pe care o aduc adevăraţii trandafiri.

Dumnezeu este cel care a făcut florile. Dumnezeu este cel care a creat dragostea. Fiecare floare care se deschide şi răspândeşte parfum şi frumuseţe este o mărturie vie că dragostea lui Dumnezeu este încă la dispoziția noastră. Florile se deschid pentru oricine – bun sau rău, bogat sau sărac. Floarea nu se uită la persoane şi nici Dumnezeu, în dragostea Sa, n-o face.

Ca reprezentanţi ai lui Dumnezeu în Hristos, şi noi putem răspândi frumuseţe şi mireasmă de dragoste, într-o lume de plastic. Tu ce eşti, o floare de plastic sau o floare reală?

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor