ACELAŞI SÂNGE

El a făcut fiecare neam de oameni dintr-un singur sânge, ca să locuiască pe toată faţa pământului.
Fapte 17:26

O globulă roşie are în diametru a 10.000-a parte dintr-un centimetru, iar ca grosime este cam a 500-a parte dintr-un centimetru. Ştii cât de mică trebuie să fie? Ca să-ţi faci o idee, să mărim o globulă roşie la dimensiunea unui nasture de un cm. Proporţional, dacă un om ar avea globulele roşii atât de mari, el ar trebui să aibă o înălţime cam de 3 km.

În sângele care curge chiar acum prin arterele, venele şi capilarele tale, pot fi mai mult de 25 de trilioane (25.000.000.000) de globule roşii; iar în corpul tău se produc globule noi, care să le înlocuiască pe cele vechi, cu o viteză de două milioane şi jumătate pe secundă. E nevoie de mai puţin de un minut ca toate globulele roşii să călătorească de la inimă prin toate arterele şi capilarele şi înapoi prin vene. Aceste celule importante sunt produse printr-un proces puţin înţeles, ce are loc în măduva oaselor.

Există cazuri de persoane al căror ficat nu poate curăţa sângele, după ce au avut anumite boli. Acest lucru ar duce în cele din urmă la moarte. Doctorii au încercat un experiment cu o astfel de persoană, un bărbat. Tot sângele său a fost scos din organism, în timp ce o soluţie rece de sare, care conţinea proteine vitale pentru corp i-a fost pompată prin sistemul circulator, pentru a-l curăţa. Apoi i-a fost introdus în corp sânge proaspăt. El s-a însănătoşit şi a dus o viaţă normală, după ce timp de zece minute n-a avut sânge deloc şi inima nu i-a bătut.

Scopul principal al globulelor roşii este să transporte oxigen de la plămâni la celelalte părţi ale corpului. Apoi duce din nou la plămâni dioxidul de carbon rămas după folosirea oxigenului, primind o altă încărcătură de oxigen.

Fapte 17:26 face o afirmaţie corectă atunci când spune că provenim cu toţii din acelaşi sânge. Căci, indiferent de culoarea pielii, de bogăţie sau inteligenţă, cu toţii avem acelaşi sânge. Şi aşa cum toată omenirea este dintr-un singur sânge, Dumnezeu dorește şi să fim fraţi şi surori în Hristos, Fratele nostru mai mare.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video