SIMŢUL DE ECHILIBRU AL HOMARULUI

Legea Dumnezeului său este în inima lui și nu i se clatină pașii.
Psalmul 37:31

Toată lumea are un simţ al echilibrului, care este controlat de legea gravitaţiei. Toate formele de viaţă par să aibă un tip de organ care este responsabil pentru acest simţ. La om, acesta este situat în canalele semicirculare ale urechii interne. Poziţia lichidului din aceste canale spune în mod constant creierului care este poziţia corectă. Uneori, datorită unei infecții sau altor probleme fizice, aceste canale nu mai funcţionează bine. Rezultatul poate fi ameţeala şi, în cazuri severe, leşinuri.

Unul dintre cele mai stranii mecanisme care slujesc ca organ de echilibru se găseşte la homar. În capul creaturii sunt două zone goale, cu o deschidere mică spre exterior. Pentru ca simţul echilibrului să funcţioneze, homarul trebuie să ia două grăuncioare de nisip şi să le introducă prin deschizătură în cele două goluri.

La început, oamenii de ştiinţă nu erau siguri dacă acesta era sistemul de echilibru al homarului, aşa că au făcut un test. Cu atenţie, ei au îndepărtat grăuncioarele de nisip şi le-au înlocuit cu două bucăţele mici de fier. Apoi, ţinând un magnet deasupra capului homarului, au făcut ca bucățelele de fier să se ridice în partea superioară a cavităţii de echilibru. Din moment ce acesta este locul unde grăuncioarele de nisip ar sta dacă homarul ar fi cu capul în jos, simţul echilibrului i-a spus animalului că era cu capul în jos.
Aşa că el s-a întors prompt. A rămas astfel până când magnetul a fost îndepărtat şi simțul de echilibru i-a spus homarului să se aşeze corect.

În fiecare dintre noi există şi un simţ al echilibrului spiritual, pe care îl numim conştiinţă. Ea ne spune ce este bine şi ce este rău. Ceea ce spune conştiinţei cum suntem, este legea lui Dumnezeu. Pentru ca copiii Săi să aibă echilibrul spiritual adecvat, Dumnezeu a promis: „voi pune legile Mele în mintea lor şi le voi scrie în inimile lor” (evrei 8:10). Isus este stânca mântuirii noastre, singurul simţ de echilibru este doar cu El. Fără El, simţul nostru de echilibru spiritual greşeşte şi se bazează pe informaţii greşite. Acceptându-l pe Isus, echilibrul nostru este restaurat şi paşii ne vor fi siguri, într-o lume nesigură.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor