REGINA SAVANEI

Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa şi rugăciune pentru toţi sfinţii.
Efeseni 6:18

Un scriitor a numit girafa, regina savanei, pentru că, asemeni leului care este regele, girafa nu are inamici naturali. Un leu nu poate învinge o girafă, pentru că dacă ar fi să sară la gâtul sau la capul ei, cum face cu alte animale, girafa l-ar lovi de cel mai apropiat copac. Mai mult, dacă leul ar încerca să atace girafa de jos, capul i-ar fi repede lovit de una din copitele puternice ale girafei.

Dar, pentru a fi regină, girafa trebuie să manifeste ocrotire faţă de supușii ei, într-un fel. Şi tocmai acest lucru îl face. Fiind atât de înaltă, girafa acţionează ca o santinelă pentru protecţia antilopei şi zebrei, care stau aproape de ea din acest motiv. Când un leu sau un alt duşman natural al zebrei şi antilopei vine târându-se prin iarbă, girafa îl poate vedea, dar prada ţintită nu. Aşa că girafa dă alarma, ridicându-şi pur şi simplu coada. Atunci, antilopa şi zebra ştiu că un inamic se află în apropiere şi sunt atente. Poţi asemăna gâtul lung al girafei cu un periscop pe care alte animale îl folosesc ca să le ajute să vadă peste ierburi şi tufe.

Această protecţie este în mod deosebit utilă pe lângă gropile cu apă, unde animalele sunt în special vulnerabile. Dar când o girafă este în zonă, siguranța este mult mai mare.

În biblie, leul este pus să reprezinte atât regele fals, care răcneşte ca un leu, cât şi pe adevăratul rege, Isus, care este leul din seminţia lui Iuda. Regina falsă este descrisă în apocalipsa ca o femeie înşelătoare, dar adevărata regină este mireasa Regelui. Biserica – urmaşii lui Isus – reprezintă pe regina Sa şi, ca şi girafa din savană, biserica acţionează ca o santinelă pentru cei care beau din apa vieţii.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor