VULTURUL ÎI CUNOŞTEA VOCEA

Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele.
1 Ioan 3:7

În timp ce creştea în captivitate un vultur auriu, un băiat şi tatăl lui au lucrat împreună ca să antreneze pasărea şi să filmeze procesul de antrenare. Prima parte a filmului a fost trasă la sfârşit, aşa că prinderea vulturului a fost filmată când toate celelalte lucruri erau terminate şi pasărea ştia ce se aşteaptă de la ea. În timp ce tatăl opera camera, băiatul l-a momit cu o capcană cu plasă în care era o veveriţă vie. Vulturul privea cu interes în timp ce stătea pe o stâncă la ceva distanţă. Apoi s-a repezit spre pradă. Când vulturul a lovit colivia, băiatul a dat drumul plasei, astfel că vulturul s-a încurcat în meşe. Cu multă luptă, băiatul a reuşit să prindă gleznele vulturului, să le lege, să strângă aripile păsării şi să o pună într-un sac.

Vulturului nu-i era frică, pentru că-l cunoştea pe cel care îl prinsese, dar era destul de supărat pe farsa care i se jucase. În timpul antrenamentului, plasa nu fusese niciodată folosită. Din acea zi, vulturul nu l-a mai lăsat pe băiat să se apropie de el, deşi a rămas iubitor şi amabil cu tatăl lui.

Curioşi în privinţa capacităţii vulturului de a recunoaşte pe băiat, grupul care a lucrat la producerea filmului a decis să afle dacă acesta îl cunoștea după trăsăturile fizice, sau după voce, sau după amândouă. Ei ştiau deja că pasărea îl putea repera pe băiat dintr-o mulţime. Dar ca să-i testeze mai mult capacitatea de observaţie, l-au îmbrăcat în femeie. Vulturul a avut nevoie de mai puţin de două minute pentru a-l găsi într-un grup de oameni, deşi era deghizat. Apoi, ca să-i testeze capacitatea de a-i recunoaşte vocea, câţiva oameni şi băiatul l-au strigat dintr-un loc ascuns de privirea vulturului. Când oamenii au strigat, pasărea părea să-şi recunoască numele. Dar numai când a strigat băiatul, vulturul a părăsit locul unde stătea şi a zburat mai aproape de locul de unde venea vocea. Experimente ulterioare au arătat că chiar după o absenţă de opt săptămâni, vulturul încă recunoştea vocea băiatului.

Vulturul a învăţat lecţia pe care ne-o predă textul nostru. Odată înșelat, el s-a hotărât să nu se mai lase păcălit a doua oară. Trebuie să învățăm şi noi această lecţie. Dacă Satana reuşeşte să ne înşele o dată, trebuie să ne hotărâm cu ajutorul lui Isus, să nu mai fim prinşi încă o dată.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video