CÂND TRĂIEŞTI ÎN ÎNTUNERIC

Isus le-a zis: „lumina mai este puţină vreme în mijlocul vostru. Umblaţi ca unii care aveţi lumina, ca să nu vă cuprindă întunericul: cine umblă în întuneric, nu ştie unde merge.”
Ioan 12:35

În Lanzarote, în Insulele Canare, trăieşte un crustaceu micuţ şi alb care seamănă cu un homar de 1 cm. Micuţa creatură îşi petrece timpul pe stânci, în întuneric, pe fundul unui heleşteu de apă sărată, ieşind doar noaptea. De asemenea, ea apare în număr mare în timpul fluxului, dispărând odată cu refluxul.

Acest crustaceu mic depinde în întregime de antenele sale ca să-şi dea seama unde este, căci este total orb. Ochii îi sunt acoperiţi de un văl alb. Ca să-şi menţină antenele sensibile, micul animal le curăţă pe rând. Mai întâi o trage afară pe cea din stânga, din cleştele lui stâng şi trece peste ea pe cea dreaptă de cinci sau şase ori. Apoi repetă procesul cu cealaltă antenă.

Oamenii de ştiinţă nu ştiu cum acest mic crustaceu ciudat a ajuns să trăiască în acest heleşteu din Lanzarote. Din moment ce heleşteul pare să aibă o legătură submarină cu oceanul, care îi dă mareele neobişnuite şi apa sărată, creatura ar fi putut rămâne izolată cu mulţi ani în urmă, ca rezultat al erupţiilor vulcanice. Această teorie este susţinută de faptul că o specie strâns înrudită cu el trăieşte în Atlanticul din vecinătate.

Ce este semnificativ este că acest crustaceu şi-a pierdut vederea pe care o avea odată, din cauză că n-a folosit-o. Ochii, care odată funcţionau, sunt acum orbi după generaţii care au trăit în întuneric.

Există multe tipuri de creaturi care s-au adaptat la viaţă în întuneric total şi şi-au pierdut vederea. Anumite insecte de peşteră şi peşti şi-au pierdut cu mult timp în urmă vederea şi supravieţuiesc în casele lor subterane pipăindu-şi drumul.

Isus i-a avertizat pe oamenii din zilele Sale despre rezultatele refuzării Sale, care era Lumina, şi de persistenţa în umblarea în întuneric spiritual. Aceasta înseamnă pierderea ochiului spiritual, ceea ce este cu mult mai grav decât pierderea vederii fizice. Singurul lucru sigur de făcut este să lăsăm lumina adevărului, găsit în Isus, să intre în inimile noastre.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video