CREDINŢA UNUI CAR

Şi credinţa este… o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.
Evrei 11:1

Există mai mult de 2000 de specii de cari în lume, dintre care foarte puţini cresc mai mult de 0,5 cm. În stadiul de larvă, cei mai mulţi dintre ei se hrănesc cu lemn, exact sub scoarţa copacului. În cele din urmă, larvele se dezvoltă în adulţi, trec prin scoarţă şi zboară, ca să-şi aşeze cuibul în alt copac.

Fiecare specie are obiceiuri diferite, incluzând o preferinţă pentru tipul de copac din care se hrăneşte. Ca să găsească copacul dorit, gândacul foloseşte un organ foarte sensibil la miros, cu care detectează mirosul unui copac din specia adecvată, apoi zboară direct la el, se îngroapă în lemn şi începe să producă modelul de tunel specific soiului său. Fiecare tip de car poate fi identificat după designul sistemului lui de tuneluri.

Carii au familii mari şi copacul ales devine curând căminul unui număr mare de urmaşi. Ca să contribuie la creşterea populaţiei, un mascul poate avea trei sau patru duzini de soţii sau o femelă poate avea câţiva soţi. Când un mascul ocupă un nou copac, el emană un miros, spun oamenii de ştiinţă, care poate spune femelelor din vecinătate unde se află, cât de mare este copacul, cât de bun este lemnul şi cât de mult a mai rămas de mâncat. Dacă propunerea este atractivă pentru femele, ele îşi vor găsi drum spre tunelul masculului şi se vor muta înăuntru.

Carii trebuie să aibă încredere în miros, care este compus din molecule mici, purtate de vânt. Nu există prea multă substanţă din el, dar pentru un car este dovada suficientă de care are nevoie ca să găsească un cămin permanent.

Textul de astăzi spune: „credința este… o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.” În acest sens, carul ne învaţă o lecţie. El nu vede noul copac în care merge. Singurul mod prin care ştie că este acolo, este prin mărturia mirosului. Există multe promisiuni pe care Dumnezeu ni le-a făcut nouă despre care doar credinţa ne spune că este aşa. Dar noi trebuie să ne bazăm pe ele, aşa cum carul merge la copac şi îşi dă seama că se poate bizui pe el.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor