RIDICAREA ŞOIMILOR

Apoi noi cei vii care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.
1 Tesaloniceni 4:17

Într-o zi de primăvară timpurie mergeam cu maşina printr-o vastă zonă aridă acoperită cu arbuşti, în sudul Texasului. Într-un loc, am început să observ mulţi şoimi zburând deasupra copacilor. Era imediat după nouă dimineaţa şi, cu cât mergeam mai departe, cu atât vedeam mai multe păsări, până când mi-am dat seama că eram chiar în toiul dimineţii de decolare pentru migrare a şoimilor. Sute din aceste păsări părăseau copacii în care petrecuseră noaptea şi zburau în sus, să se alăture tovarăşilor lor care erau deja în aer, ridicându-se cu toţi ceilalţi în spirale ascendente.

Cât vedeai cu ochii erau şoimi care se ridicau în aer, câştigând înălțime şi unindu-se în stoluri spiralate. Erau zeci de mii, cei mai mulţi fiind şoimi cu aripile larg deschise, toţi zburând în cerc, sub forma unei spirale, în sens invers acelor de ceasornic, ridicându-se pe aerul cald, care mergea în sus.

Era o privelişte magnifică să urmăreşti un singur şoim,  să-l vezi cum pleacă din copacul în care dormise şi-şi deschide aripile în aer îndreptându-se spre un stol mic, care deja zbura cu alte stoluri, deasupra lui. Acel grup mic, după ce câştiga altitudinea de care avea nevoie, aluneca, fără să mişte o pană, spre stolul gigantic, spiralat, care număra mii de păsări şi arăta foarte asemănător cu un uriaş nor de tornadă.

Acest stol imens, împreună cu celelalte, se mişca încet dar sigur spre nord şi spre est, în direcţia de migrat. Păsările încă nu-şi mişcau aripile, ci lăsau aerul cald ascendent să le poarte în timp ce urcau şi se apropiau de casa lor de vară din nord.

Acel stol migrator m-a făcut să mă gândesc la poporul lui Dumnezeu când iarna acestui pământ va trece şi Isus va reveni. Atunci, ca şi şoimii care se ridicau în zborul lor spre căminurile lor din nord, poporul lui Hristos se va înălţa în aer, ca să-L întâlnească pe Isus şi, cu familia şi prietenii răscumpăraţi, să călătorească spre cer cu El. Eu abia aştept asta!

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video