CINCI ZEI ANTICI

Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ… El este mai înainte de toate lucrurile şi toate lucrurile se ţin prin El.
Coloseni 1:16,17

Când păgânii antici au observat că cinci stele nu se mişcau pe cer aşa cum făceau celelalte, au presupus că erau zei şi le-au dat nume. Una dintre ele, pe care au numit-o Iştar, era adorată într-o sărbătoare specială de primăvară. Numele ei s-a transmis apoi Paştelui („Easter” în engleză) şi este baza sărbătorii religioase moderne.

Motivul pentru care cele cinci stele: Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn se mişcă diferit este că ele gravitează în jurul soarelui împreună cu altele care nu sunt vizibile. Aceste planete au primit numele lor de acum, la mulţi ani după ce au fost descoperite.

Planetele încă intrigă imaginaţia omului. Dar, în timp ce astrologii antici aveau doar ochii lor, noi avem astăzi telescoape puternice, sateliţi, radar, rachete spaţiale şi computere. Cu această nouă tehnologie, omul descoperă mai mult şi mai mult despre planete. De exemplu, ştiai că Venus se învârte invers? Toate celelalte planete, inclusiv Pământul, se învârt în sens invers acelor de ceasornic, dar Venus se învârte în direcţia acelor de ceasornic. Aceasta înseamnă că dacă ai fi pe Venus, ai vedea soarele răsărind la vest şi apunând la est. Mai mult, în timp ce Pământul are nevoie de douăzeci şi patru de ore ca să facă o rotaţie completă în jurul axei sale, Venus are nevoie de 5832 de ore sau 243 de zile pământene pentru o zi. O rotaţie completă zi – noapte pe Jupiter, totuşi, durează mai puţin de zece ore. Dacă ai cântări 45 kg pe Pământ, pe Jupiter ai cântări 105 kg, şi doar 17 kg pe Marte.

În ignoranța lor, cei din antichitate nu ştiau despre Dumnezeu, pe care Îl cunoaștem ca Isus Hristos, care a făcut acele planete despre care ei credeau că sunt zei. Ei nu ştiau că El nu numai că i-a făcut pe ei şi toate celelalte lumini strălucitoare din cer, dar că ei sunt susţinuţi de El. Cu alte cuvinte, El păstrează oştile cerului la locul lor, pe orbitele lor. Ce Dumnezeu minunat este El!

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video