UN OCEAN DE AUR ŞI ARGINT

Judecăţile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte. Ele sunt mai de preţ decât aurul.
Psalmul 19:9,10

Se spune că există destul aur în ocean ca să facă pe orice om de pe pământ milionar. O expediţie ştiinţifică germană din 1920 a descoperit că în fiecare km pătrat de apă de mare, există aur valorând în acea vreme mai mult de o sută de milioane de dolari. De ce, atunci, nu vedem o goană după aur în mare?

Problema este că extragerea acestui aur din apa oceanului ar fi mult mai scumpă decât merită, căci aurul se află în particule atât de mărunte, încât e aproape de nedetectat. Nimeni n-a găsit încă o cale practică şi ieftină de a-l scoate din apă.

Cele mai multe dintre metalele preţioase, dacă nu chiar toate, precum şi alte elemente chimice sunt prezente în apa mării. În acelaşi km cub de apă există argint în valoare de peste 10 milioane de dolari, dar ar costa, de asemenea, prea scump, să fie extras.

Cuprul apare în ocean în cantităţi extrem de mici şi pare să nu aibă nici o valoare în cantităţi aşa mici. Dar homarii sunt la fel de dependenţi de cupru, pentru sângele lor, cum suntem noi de fier pentru sângele nostru. Fără el, homarii ar muri.

Aceste metale, în special aurul, au fost întotdeauna obiectul căutărilor oamenilor după bogăţie. Strigătul „aurului” a avut ecou pe multe continente în anii trecuţi şi a pornit o goană după bogăţii pe care mulţi şi-au dorit să le aibă.

Psalmistul scrie despre ceva care ar trebui să fie pentru noi mai de dorit decât aurul – judecăţile lui Dumnezeu. Prin acest termen el vrea să definească învăţăturile lui Dumnezeu care se găsesc în Scripturi. În Psalmul 19, în care am găsit textul de astăzi, David face cunoscute câteva din beneficiile învăţăturilor lui Dumnezeu: ele schimbă caracterul în bine, dau înţelepciune, fericire şi adevărată cunoaştere. Iar în Psalmul 119:72 ni se spune că „mai mult preţuieşte pentru mine legea gurii tale, decât o mie de luciuri de aur şi de argint.” 

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video