ŞAISPREZECE GRAURI

Dar dacă robul acela zice în inima lui: „stăpânul meu zăbovește să vină” …stăpânul robului aceluia va veni în ceasul în care el nu se aşteaptă.
Luca 12:45, 46

Acum câţiva ani, Big Ben, uriaşul ceas din turnul clădirii Parlamentului din Londra, a rămas în urmă, într-o zi, cu patru minute şi şase secunde. Acest lucru a fost foarte derutant pentru locuitorii oraşului. De Big Ben depind foarte multe lucruri. Londonezii sunt mândri de ceasul lor, care le spune întotdeauna exact ce oră este şi întotdeauna marchează ora cu clopotele sale puternice.

În timpul celui de-al doilea război mondial, forţele aeriene germane au bombardat fără milă Londra. Bombe explodau peste tot în jurul lui Big Ben; o bombă a lovit chiar clădirea Parlamentului. Dar ceasul a pierdut doar două secunde, ca rezultat. Deci, au fost puse foarte multe întrebări în ziua în care marele ceas a rămas în urmă cu patru minute întregi şi şase secunde.

O echipă de experţi a intrat în turnul ceasului şi l-au verificat complet, dar n-au găsit nimic în neregulă. Totul era într-o ordine perfectă. Şi totuşi, Big Ben rămăsese în urmă cu patru minute şi şase secunde. Atunci, cineva s-a gândit să se uite şi la limbile ceasului care sunt, desigur, pe faţa cadranului, în afara turnului.

Acolo, au găsit şaisprezece grauri, care stăteau pe minutar. Păsările zboară în jurul lui Big Ben şi chiar se aşează pe limbile sale, uneori. Dar, în mod normal, doar una sau două păsări fac acest lucru câteodată, şi doar pentru perioade scurte. Când şaisprezece grauri încep să facă din minutar un loc de odihnă şi chiar de dormit, greutatea lor combinată devine însă suficientă ca să-l încetinească pe Big Ben.

Într-un fel, aceşti grauri au încetinit timpul. Şi, într-un fel, şi noi incetinim timpul. Aţi auzit de mult această afirmaţie: „dacă scopul lui Dumnezeu ar fi fost îndeplinit de poporul Său în ducerea în lume a mesajului de milă, Hristos ar fi venit până acum.” Evanghelizare, p. 694.

Servitorul din textul nostru credea că stăpânul era cel care întârzia, când se pare că era vorba de el însuşi. Stăm noi pe minutarul ceasului lui Dumnezeu, oprind venirea lui Isus?

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video