LUMINA LUMII

Lumina aceasta era adevărata lumină, care luminează pe orice om, venind în lume.
Ioan 1:9

Toată natura se mişcă după sunetul aceleiaşi tobe şi această tobă este lumina. Fie animal sau plantă, ciclul vieţii sale este controlat de acest agent puţin cunoscut. Pare de necrezut că lumina, care este atât de comună pentru noi, să fie în vreun fel necunoscută. Dar aşa stau lucrurile. Ştim mult despre ce face lumina, dar nu ştim ce este ea.

Această lumină, despre care ştim atât de puţin, pare să fie ceasul deșteptător pentru aproape toată lumea vie. Mici celule îngropate în plante şi animale aşteaptă concentraţia adecvată a anumitor unde de lumină înainte să dea naştere proceselor vitale din organism.

Totul în natură este cronometrat perfect, iar lumina pare să fie cel mai important cronometru. Migraţia milioanelor de păsări începe şi se sfârșește cu ceea ce dictează lumina. Unele mamifere nu încep împerecherea până când nu are loc o descreştere a luminii zilei, toamna. Lumina sporită determină înflorirea altor plante.

Primăvara, plantele îşi deschid mugurii la timp pentru a da hrană numeroaselor insecte, care abundă tocmai la timp pentru a hrăni numeroasele păsări migratoare şi, mai târziu, pe puii lor. Reţeaua vieţii este atât de complicat ţesută încât un singur pas greşit ar arunca totul în haos. Dar splendidul agent, lumina, este acolo, fie soare, fie ploaie – să pună în mișcare mecanismele adecvate în momentul cel mai potrivit, pentru a le ţine pe toate într-un echilibru perfect.

Ioan avea dreptate în multe feluri, când a folosit lumina ca să-l reprezinte pe Isus. De exemplu, la fel cum lumina declanşează procesul vieţii în plante şi animale, şi El declanşează toată viaţa spirituală în inimile noastre. Ioan scria despre o diferenţă tristă între om şi restul naturii. Omul deseori respinge marea lumină. „Și judecata aceasta stă în faptul că, odată venită lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele… Dar cine lucrează după adevăr, vine în lumină” (ioan 3:19-21). Cu siguranţă, cu toţii vrem să trăim în lumină.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video