ŞARPELE INDIGO

Doamne, Tu sprijineşti pe oameni şi pe dobitoace.
Psalmul 36:6

De ce ar vrea cineva să protejeze un şarpe? Unii oameni pot fi chiar ispitiți să se întrebe, amintindu-şi partea avută de şarpe în căderea omului şi începutul păcatului în lumea noastră, de ce tocmai Dumnezeu ar vrea să-l păstreze? Dar condamnăm noi toţi oamenii la închisoare, de exemplu, pentru că unul jefuieşte o bancă? Aşa că, de ce să condamnăm toţi şerpii din cauza unuia, chiar dacă acel şarpe ar fi putut înţelege cum a fost folosit de Satana, ceea ce, fără îndoială, nu s-a petrecut.

Recent, Statul Florida a emis o lege care protejează un anume şarpe – şarpele indigo. Această reptilă este cea mai lungă din Statele Unite şi una dintre cele mai frumoase. El creşte, în lungime, până la 2,5 m şi are o culoare negru-albăstruie lucioasă, cu un gât roşu strălucitor. Nu este veninos şi este uşor de îmblânzit, ceea ce-l face un specimen foarte căutat de către colecţionarii de reptile. Colecţionarii au luat atât de mulţi şerpi indigo din Florida, încât specia este în pericol de exterminare.

Şarpele indigo nu este doar un animal interesant şi frumos din sudul Statelor Unite, ci şi o parte importantă în echilibrul naturii. Legea din Florida a fost emisă ca să protejeze această creatură fără apărare care ajută la protejarea mediului.

Este, cu siguranţă, o situaţie nefericită că şerpii, aşa cum este şarpele indigo, sunt colecţionaţi şi ţinuţi în cuşti în situaţii atât de nenaturale față de modul lor de viaţă. E o nefericire că omul vrea să folosească greşit un animal. „Cel neprihănit se îndura de vite”, scria Solomon, „dar inima celui rău este fără milă” (Proverbe 12:10).

Ellen White scria: „Omul trebuie să caute să uşureze, în loc să sporească, greutatea suferinţei pe care păcatul său l-a adus asupra creaturilor lui Dumnezeu. Cel care va abuza de animale pentru că le are în puterea sa este atât un laş cât şi un tiran. O dispoziţie care cauzează durere, fie faţă de oameni, fie faţă de celelalte creaturi, este satanică… Un raport merge la cer şi va veni o zi când judecata va fi pronunţată împotriva tuturor celor care abuzează de creaturile lui Dumnezeu.” – Patriarhi şi profeţi, p. 443.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video