VIBRAŢII REPETATE

Învăţătura înțeleptului este un izvor de viaţă, ca să abată pe om din cursele morţii.
Proverbe 13:14

Râma nu are destulă minte ca să înveţe să scape din capcanele morţii, pe care le vom descrie acum. Dar este aici o lecţie pe care noi putem, cu siguranţă, să o învăţăm.

Din mai multe motive, râmele sunt atrase la suprafaţă de vibraţiile pământului. Vibraţiile produse de o cârtiţă care sapă, le va face să urce. Cârtița îşi foloseşte cunoştinţele ca să se îngraşe cu râmele pe care le poate prinde. Dacă eşti pe un câmp acoperit cu iarbă şi îţi mişti piciorul rapid, vibraţiile care călătoresc în jos, prin pământ, pot aduce la suprafaţă viermi, în special după o vreme ploioasă.

Unele păsări creează vibraţii ca să aducă râmele aproape de ciocurile lor. Sunetul picioarelor unui măcăleandru care aleargă poate fi cauza care îi găseşte prânzul. Un număr de păsări care se hrănesc cu viermi, în zonele cu iarbă, aleargă foarte mult în timpul meselor. Nagâţii, membri ai familiei fluierarilor, care trăiesc în toate zonele temperate şi tropicale, cu excepţia Americii de Nord, stau într-un picior şi bat din celălalt foarte repede. Piciorul care bate se mişcă atât de repede încât se vede ca prin ceață.

După câteva minute, pasărea se uită atent pe sol. Apoi aleargă să culeagă micul vierme pe care tocmai l-a scos la suprafaţă. Uneori un stol de nagâţi bat împreună pe o pajişte, fiecare hrănindu-se cu viermii care au fost aduşi la suprafaţă de vibraţiile combinate.

Şi pescăruşii bat, dar ei o fac diferit. Stând în noroi sau nisip acoperit cu puţină apă, ei folosesc ambele picioare ca să producă vibraţii. Vibrațiile rezultate aduc viermi marini, care fac parte din dieta pescăruşilor.

Satana foloseşte o mulţime de lucruri în această „bătaie”, ca să cheme pe tinerii neatenţi, în capcanele sale. Uneori, el foloseşte alţi tineri inteligenți şi populari. El foloseşte anumite tipuri de muzică, a cărei „bătaie” pare fascinantă pentru unii tineri. Anumite programe TV lucrează bine ca să-i atragă pe adolescenţi în capcanele lui Satana. Tinerii înţelepţi vor asculta şi învăţa când sunt avertizaţi de cei mai în vârstă, în privinţa acestor capcane.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor