PANDA

Căci iată, El a întocmit munţii, …. şi umblă pe înălţimile pământului: Domnul, Dumnezeul oştirilor este Numele Lui.
Amos 4:13

Panda, care trăieşte în zonele muntoase ale Tibetului, Nepalului şi Chinei, este un animal misterios. Nu există prea multe exemplare şi, deşi trăiesc în zone locuite de om, oamenii rareori văd vreunul. Şi nici măcar nu sunt urşi, deşi sunt deseori numiţi urşi panda.

Oamenii de ştiinţă cred că panda este, probabil, o rudă îndepărtată a ratonului, dar nu sunt prea siguri. În timpul verii, panda trăieşte destul de confortabil, la o înălţime de peste 4200 m în Munţii Himalaya, unde se hrăneşte cu lăstari şi frunze de bambus. Se mai hrăneşte şi cu plante agățătoare, iarbă şi rădăcini şi bulbi sau flori de stânjenei sălbatici. Iarna, când temperatura scade, panda coboară la altitudinea de 1800 m şi se hrănește cel mai mult cu miezul din interiorul tulpinilor de bambus, folosindu-și dinţii puternici ca să le deschidă. În călătoriile lor zilnice, urşii panda fac tuneluri prin desişul bambuşilor, în timp ce merg pe picioarele dinapoi şi rup din vegetaţia înconjurătoare.

Mult timp, panda a fost folosit ca model pentru jucăriile de pluş pentru copii. Îmi amintesc cât de şocat am fost să aflu că animalul este aproape la fel de mare ca orice urs şi nu-i place să fie mângâiat deloc. Este, de fapt, un iubitor al singurătăţii.

Din cauza rarităţii lor şi a cererii continue, urşii panda au fost pe cale de dispariţie până când Guvernul chinez a emis o lege care să prevină ca pieile sau urşii panda vii să fie scoşi din ţară. Până atunci animalele erau în mod constant cumpărate.

Aceste animale frumoase îşi fac locuinţele pe înălţimile celor mai semeți munţi din lume. Ei depind de Creatorul lor, aşa cum ar trebui să o facem şi noi, iar El le oferă pavăză şi hrană. În mijlocul unei asemenea maiestăţi a munţilor, puterea lui Dumnezeu şi bunătatea Lui sunt cel mai uşor văzute şi apreciate. În timpul Evului Mediu, creştinii foloseau munţii în acelaşi fel, şi îşi adunau curaj din puterea de turn din jurul lor.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video