LILIACUL

În ziua aceea [la a doua venire a Domnului Hristos} oamenii își vor arunca… idolii de aur la şobolani şi la lilieci.
Isaia 2:20.

În această profeţie sunt prezentaţi oameni disperaţi, care îşi aruncă bogățiile ca lucruri nefolositoare, în locuri cum ar fi peşterile, locuri în care stau liliecii. Faptul că liliecii trăiesc în peşteri este ilustrat foarte bine atunci când sute de mii dintre ei ies din Cavernele Carlsbad, din New Mexico, în fiecare zi în amurg, oferind o atracţie turistică majoră. Este nevoie de trei până la patru ore ca liliecii să iasă din peşteră.

Există mai mult de 800 de tipuri diferite de lilieci în lume, cei mai mulţi dintre ei fiind consumatori nocturni de insecte. Unii mănâncă fructe, alţii trăiesc cu sângele altor animale, un liliac prinde peşti şi-i mănâncă, iar alţii se hrănesc cu nectar din florile de cactus, care înfloresc noaptea. Cei care mănâncă insecte sunt extrem de utili pentru om pentru că mănâncă foarte multe insecte în câteva ore.

Liliacul este un animal unic pentru că este singura creatură cu blană care zboară. Aripile lui sunt formate dintr-o piele subţire, întinsă pe oasele braţelor şi palmelor sale. Osul braţului superior este scurt, cel al antebratului este lung, iar cele ale degetelor sunt foarte lungi. Liliacul are un deget mare scurt, cu gheară.

Liliecii au o capacitate cu adevărat remarcabilă de a naviga, printr-un proces numit sonar, emiţând semnale sonore pe care le trimite şi care lovesc obiecte, după care se întorc, spunându-i unde se află obiectele. Mulţi lilieci au o vedere excelentă, dar, din moment ce ei vânează noaptea, au nevoie de un sonar cu ajutorul căruia să evite să lovească lucruri şi să-şi localizeze şi captureze prada. Urechile lor mari sunt special adaptate ca să prindă sunetele care se întorc, după ce le-au emis.

Liliecii au o durată de viaţă normală de aproape douăzeci de ani, care este destul de mult pentru un animal atât de mic, dar ei au puţini inamici, sau chiar deloc, din moment ce vulpile, nevăstuicile şi pisicile nu pot zbura, iar bufniţele nu-i vânează.

Liliecii au fost de mult timp asociaţi cu răul. Vezi, uneori, demoni pictati cu aripi de lilieci. Totuşi, cu excepţia liliacului vampir, aceste creaturi sunt rareori vătămătoare pentru om şi nu trebuie să ne fie teamă de ele sau să le condamnăm.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video