ARIPI DE FRUMUSEŢE

Căci firea a fost supusă deşertăciunii – nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o, cu nădejde însă.
Romani 8:20

Dacă examinezi solzii unei aripi de fluture la un microscop puternic, vei observa că suprafaţa este acoperită cu linii sau striuri. Lumina soarelui sau altă sursă de lumină loveşte solzii şi se descompune exact aşa cum o face când loveşte o prismă. Unghiul în care lumina loveşte un solz determină ce culoare va fi transmisă ochiului tău. La un unghi mai mic culoarea va fi violetă. Cu cât creşte unghiul, cu atât culoarea se schimbă în roşu, portocaliu, galben şi verde.

La minunaţii fluturi albaştri de la tropicele americane, există 1050 de linii pe milimetru. Din cauză că solzii acestor fluturi sunt precis construiţi şi situaţi ca să transmită o singură culoare, vedem doar albastru. Pigmentul maro închis şi negru, care se află în solzii acestor fluturi intensifică frumosul albastru produs de structura prismatică a suprafeţei solzilor.

Frumuseţea fluturilor este completă în solzii microscopici care le acoperă aripile. Iar dacă îşi pierd aceşti solzi, ei îşi pierd nu numai frumusețea, ci şi capacitatea de a zbura şi vor muri curând. Ei sunt dependenţi de minunaţii lor solzi  pentru însăşi supravieţuirea lor.

Uneori privim la lucrurile frumoase – un trandafir minunat, un copac acoperit de flori, un fluture frumos – şi gândim: Ce păcat că astfel de lucruri frumoase trebuie să moară! De ce trebuie să se întâmple aşa?

Pavel arată o cauză în textul din dimineaţa aceasta. Dumnezeu a făcut toate lucrurile frumoase, dar păcatul a pătruns în ele. Aşa că El a permis păcatului să afecteze creaţia Sa, ca noi să vedem cât de îngrozitor este păcatul. Căci dacă totul rămânea frumos, dacă totul era numai bine pentru noi, dacă nu aveam necazuri, boală, am fi crezut că păcatul nu e chiar aşa de rău. Dumnezeu a lăsat ca lucrurile să fie afectate în aşa fel încât noi să vedem că păcatul distruge atât sufletul cât şi trupul. Dar El ne dă, de asemenea, speranţă şi credinţă că, în timp, frumuseţea nepieritoare va domni din nou în lumea noastră.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor