PĂIANJENUL ACVATIC

El [Dumnezeu} …dă tuturor viaţa, suflarea şi toate lucrurile.
Faptele apostolilor 17:25

În timp ce toate rudele păianjenului acvatic din Europa şi Asia trăiesc confortabil pe pământ, el alege să-şi facă locuinţa în apă. Ca şi alţi păianjeni, păianjenul acvatic respiră aer, aşa că trebuie să fie aprovizionat şi sub apă. Ca să-şi suplinească nevoia de aer, el ţese o pânză sub formă de cort, şi iese la suprafaţă, ca să prindă un balon de aer. Apoi duce „balonul” jos şi îi dă drumul în cort, unde se uneşte cu celelalte bule de aer, ca să formeze un buzunar. EI adaugă bule până când are un balon destul de mare, ce îi permite să intre în el şi să-şi continue activităţile.

Când vine timpul să-şi găsească un partener şi să-şi facă o familie, masculul şi femela construiesc corturi pentru bule de aer unul lângă altul, iar femela construieşte o a treia cameră cu bule deasupra, pentru ouă. Fiecărui pui de păianjen i se dă o mică bulă de aer la începutul vieţii, fără de care ar muri. Curând el înoată la suprafaţă pentru o nouă cantitate de aer şi o adaugă cu forţa celei a păianjenilor adulţi.

Păianjenii acvatici se hrănesc, în principal, cu peşti mici, pe care îi captivează şi îi duc în clopotul lor ca să-i mănânce. Ei nu prind peştii în plasele lor, aşa cum unii păianjeni de uscat prind insectele, ci folosesc fire ca firele de telegraf. Când o potenţială masă se loveşte de unul dintre aceste fire, mişcarea semnalizează păianjenul, care intră repede în acţiune şi captează prada.

Când e departe de cortul său, un păianjen acvatic trebuie să-şi care cu el un balon de aer. Aşezarea acelui balon este foarte importantă. El respiră prin sporii mici din abdomenul lui, astfel că balonul trebuie să înghită total acea parte corpului, servind ca un fel de mască de oxigen. Dacă ar trebui să reproduci metoda de supravieţuire a păianjenului sub apă, ar trebui să înoţi la suprafaţa apei, să prinzi o bulă de aer ceva mai mare decât capul tău şi apoi să-ţi pui capul în ea ca să poţi respira.

Nu e uimitor modul în care Dumnezeu a creat o aşa mare varietate de viaţă pe pământul nostru, apoi a dat fiecărei fiinţe înţelepciune şi a învățat-o cum să trăiască?

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor