MEDICINA ELEFANTULUI

lată, îi voi da vindecare şi sănătate, îi voi vindeca şi le voi deschide un izvor bogat în pace şi credincioşie.
Ieremia 33:6

Cine mănâncă jumătate de tonă de vegetaţie într-o zi şi construieşte diguri ca să aibă permanent aprovizionare cu apă? Un castor uriaş? Nu, un elefant! Acest animal foarte inteligent pare să posede capacitatea de a raţiona şi rezolva probleme, cum ar fi construirea de diguri care să colecteze apă în zonele în care aceasta nu e suficientă.

Elefantul practică, de asemenea, ceea ce oamenii ar numi medicină populară; el foloseşte substanţe naturale ca să-şi uşureze durerea sau să-şi vindece bolile. Un mascul avea un abces la baza unui fildeş. Rana era atât de sensibilă încât cel mai uşor contact între fildeş şi un copac producea o durere ascuţită, ca trecerea unui cuţit prin capul său. Acest elefant, cândva un mare apărător al turmei sale, mergea acum în spate, printre tufe, ca să-şi apere faţa sensibilă.

De asemenea, el se ţinea departe de turmă, ca să împiedice alţi elefanţi să se lovească de el. Singura uşurare a durerii pe care a avut-o a fost atunci când a găsit o groapă cu mâl unde a folosit practica obişnuită a elefanţilor de a trata rănile cu ajutorul unor comprese de noroi. Animalul, pur şi simplu, se întindea jos în aşa fel încât partea dureroasă a fetei sale să fie îngropată în noroiul răcoros.

Într-o altă turmă, mulţi dintre elefanţi slăbeau. Nu le lipsea hrana, dar erau afectaţi de paraziţi. O femelă sănătoasă a părut că-şi dă seama de problemă. Ea a condus turma la piciorul unui munte, unde elefanţii au tăiat bucăţi de piatră de var şi s-au hrănit unii pe alţii cu tone de mineral amestecat cu pietriş. După douăzeci şi patru de ore de odihnă, animalele infestate au fost vindecate, iar cele sănătoase s-au protejat de infestare.

Există multe promisiuni în Biblie, care ne asigură că Dumnezeu va veghea asupra noastră şi ne va satisface trebuinţele fizice, ca şi pe cele spirituale. Ieremia probabil că avea în minte o vindecare spirituală când a scris cuvintele textului nostru, dar noi putem face o aplicaţie fizică. Dumnezeu binecuvântează deseori cu o deosebită sănătate fizică pe cei care Îl slujesc.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor