SĂ PRIVIM LUCRURILE DIFERIT

Domnul nu se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul se uită la inimă.
1 Samuel 16:7

Pentru o albină, lumea arată foarte diferit de ceea ce vedem noi. Când zboară peste un câmp cu narcise, primăvara, albina vede flori mari, albastre-verzui, cu mijlocul galben înconjurat de violet, în timp ce noi vedem flori albe, cu mijlocul galben înconjurat de roşu.

De asemenea, albina vede frunzele verzi şi iarba într-o culoare maronie neatrăgătoare.

Singura culoare care apare la fel ca la noi pentru o albină este galbenul. Albina nu vede deloc culoarea roşu. Motivul diferenţei este că o albină vede lumina ultravioletă, pe care noi n-o vedem. Acest lucru, plus faptul că nu poate vedea roşul, face ca percepţia culorilor să fie foarte diferită la albine, faţă de noi. Dacă am vedea ca albina, lumea naturii ar fi, în cea mai mare, parte maro în Ioc de verde, şi singurele pete de culoare ar fi florile care au alte culori în afară de roşu.

E interesant de ştiut că florile care sunt, în principal, polenizate de albine au întotdeauna alte culori decât roşu. Florile roşii depind de colibri şi de fluturi, ca să fie fertilizate. Aceste creaturi pot vedea uşor roşul şi sunt atrase de el. Dumnezeu i-a dat albinei un ochi special, proiectat cu un set de nervi care îi spun la ce flori să meargă pentru nevoile sale.

Dacă vei privi atent la florile din care se hrănesc albinele, vei observa că aproape întotdeauna mijlocul lor este galben. Asta pentru ca albina să ştie exact unde să găsească nectarul. Petalele mari sunt, de obicei, un alt element care semnalizează albinei de departe.

Când albina ajunge aproape, centrii galbeni marchează locul exact unde se găseşte nectar. Pentru că o albină mănâncă la stup doar atât cât să-i dea energie să ajungă la o sursă de nectar şi înapoi, este foarte important pentru ea să găsească uşor florile adecvate, de care are nevoie.

Diferenţa dintre modul în care oamenii şi albinele văd, ne aminteşte de textul nostru, care spune că Dumnezeu şi omul văd lucrurile diferit. Omul vede ceea ce fac oamenii; Dumnezeu vede de ce o fac. Cât de important este să fim siguri că motivele noastre sunt cinstite şi corecte atunci când acţionăm!

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor