RĂDĂCINA ESTE SALVAREA

Isus le-a zis: „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată.”
Ioan 6:35

Te-ai gândit vreodată cât de multe din legumele noastre obişnuite cresc ca rădăcini în pământ? Ridichile, sfecla, morcovul şi cartofii sunt rădăcini care pot fi găsite în orice piaţă. Rădăcinile comestibile au salvat oameni de la foamete, când culturile principale au fost distruse, iar carne nu se găsea.

Champlain, un explorator pionier din America de Nord, observa că triburile indiene, cum ar fi algonquinii, irochii şi huronii supraviețuiau în timp de foamete mâncând rădăcini. Merivether Lewis, cunoscut şi sub numele Lewis şi Clark, scria că el şi tovarăşii lui au supravieţuit în timpul lungii ierni din 1805 mâncând wapato, o rădăcină care creşte în mlaştinile de lângă apă.

Recent, Davis Cloward, botanist, a mers în Noua Caledonie, ca să găsească diferite tipuri de banane sălbatice pentru a le folosi în experimente de hibridizare a plantelor. Într-o comunitate a întâlnit nişte băştinaşi care arătau cei mai sănătoşi din câţi văzuse vreodată. Neobservând nici un fel de animale sau culturi extinse, şi ştiind că vânătoarea şi pescuitul nu erau bune în zona aceea, el se întreba, în mod natural, ce îi făcea pe oameni atât de sănătoşi.

Erau nişte bananieri amărâţi care creşteau pe acolo, dar era nevoie de 2,5 kg de banane zilnic pentru a hrăni o persoană, dacă mânca doar atât. Iar plantele pe care Cloward le-a văzut nu puteau rodi destul ca să hrănească întreaga comunitate.

Botanistul a descoperit curând că principala sursă de hrană a băștinașilor provenea de sub pământ. Rădăcinile uriaşe ale bananierilor care cântăresc între 20 şi 35 kg, aveau gust de cartofi dulci, dacă erau coapte sau fripte. Testele chimice au arătat că aceste rădăcini aveau mai puţin zahăr şi mai multe vitamine, minerale şi proteine naturale decât cartofii irlandezi. Localnicii tăiau o bucată de rădăcină, care avea un mugure şi o parte din lăstar şi o răsădeau, ca să crească în viitor. Astfel, aveau o permanentă sursă de hrană excelentă.

Isus, „rădăcina şi sămânţa lui David”, a spus: „Eu sunt pâinea vieţii: cel care vine la Mine nu va flămânzi niciodată.” Aşa cum hrana din rădăcinoase face atât de mult ca să susţină o lume înfometată, la fel şi Isus poate oferi toată susţinerea spirituală de care avem nevoie pentru viaţa veşnică.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor