LUPUL RĂPITOR

Ştiu bine că după plecarea mea se vor vârî între voi lupi răpitori, care nu vor cruţa turma.
Fapte 20:29

Timp de secole, mituri cum ar fi acela că lupii sunt creaturi canibale, vicioase, au bârfit animalul. Totuşi, această imagine rea este departe de adevăr. În ciuda credinţelor comune, lupii nu sunt sălbatici din fire. Pui crescuţi în captivitate devin atât de blânzi şi de ataşaţi de îngrijitorii lor încât nu pot supravieţui în sălbăticie dacă sunt eliberaţi. Animalul este, de fapt, foarte inteligent, este loial membrilor haitei sale, evită contactul cu fiinţele umane şi munceşte din greu pentru hrană.

Este o credinţă falsă aceea că lupii ar fi gata să devoreze un membru rănit al haitei. De fapt, un membru rănit al unei haite de lupi poate depinde de camarazii săi, ca să-l apere până când se însănătoşeşte sau moare.

Ocazional, totuşi, un lup singur va da iama într-o turmă de oi, ucigând o duzină de animale sau mai mult. Asta este mai mult decât poate mânca un lup, aşa că nimeni nu este sigur de ce o creatură, care de obicei vânează strict pentru hrană şi nu pentru sport, este responsabilă de un asemenea măcel. Poate fi vorba de un rezultat al modului de viaţă al lupului.

De obicei, el trebuie să-şi urmărească prada fugind cât e ziua de lungă, pentru o masă. Chiar şi atunci, hrana nu este garantată. Din moment ce lupii au o astfel de structură încât pot rezista o săptămână fără hrană, o masă trebuie să constea din destulă carne ca să îi ajungă pentru acest interval. Ca şi un copil într-un magazin de dulciuri, el găseşte toate oile ispititoare şi nu îşi poate controla pornirea de a lua cât de mult poate.

Cel mai faimos neadevăr despre lupi este că ei atacă fiinţele umane. Nu există nici un raport cunoscut despre un lup care a atacat o persoană, în America de Nord. Legendele europene pot fi despre câini sălbatici şi nu despre lupi. Lupii sunt animale plăcute, care trăiesc o viaţă folositoare, prădând animalele sălbatice şi pe moarte şi, prin acest lucru, menţinând sănătoase pădurile.

Tendinţa lor de a distruge multe oi este punctul central al lui Pavel în textul nostru. El a avertizat că vor exista oameni care vor deveni membri ai bisericii şi care vor lucra ca să distrugă credinţa celor credincioşi. Trebuie să luăm aminte la acest avertisment astăzi, aşa cum biserica trebuia să ia aminte şi în vremea lui Pavel.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video