DIRECŢIA CEA BUNĂ DE CREŞTERE

Celui fără prihană îi răsare o lumină în întuneric, El este milostiv, îndurător şi drept.
Psalmul 112:4

Ştii ce se întâmplă când plantezi un bulb cu capul în jos? Va creşte în jos partea care, de obicei, creşte în sus, iar rădăcinile se vor dezvolta, spre cer?

O plantă trebuie să aibă rădăcinile bine fixate în pământ, ca să colecteze nutrienţii din sol, iar frunzele ei trebuie să fie expuse luminii soarelui.

Planta pare să ştie automat acest lucru, pentru că, fie că este vorba de bulb sau sămânță, rădăcinile întotdeauna cresc în jos în timp ce tulpina şi frunzele cresc totdeauna în sus. Când bulbul este plantat cu capul în jos, rădăcinile vor creşte puţin în sus şi curând încep să crească în jos, în timp ce tulpina va creşte puţin în jos şi apoi va începe să se curbeze în sus. În scurtă vreme, acţiunea rădăcinilor şi tulpinii vor întoarce bulbul invers, într-o poziţie corectă, aşa cum ar fi trebuit să fie de la început.

Ciupercile care cresc pe tavanele tunelurilor subterane umede vor avea tulpini curbate. Mai întâi, ele vor creşte în jos. Dar imediat ce tulpinile lor sunt destul de lungi ca să permită o întoarcere, ele se curbează în sus, ca să fie în poziţia pe care ar avea-o deasupra, pe pământ, sau pe podeaua tunelului.

Poţi încerca un experiment care să demonstreze geotropismul. Ia o fasole uscată şi ţine-o umedă până când încolţeşte. Apoi întoarce-o cu capul în jos şi așeaz-o între două bucăţi de sticlă, cu sol şi apă, care să o păstreze umedă. Curând rădăcina se va întoarce în jos, aşa cum ar trebui. Acum întoarce-o din nou şi vei observa că rădăcina se schimbă iarăşi. Ori de câte ori faci acest lucru, rădăcinile vor continua să crească în jos. Sămânţa nu te va lăsa să o păcăleşti.
            .

Dacă Îl avem pe Isus în inimile noastre şi adevărurile Bibliei în minte, şi noi vom fi menţinuţi în poziţie dreaptă. Indiferent cât de mult încearcă lumea să ne ducă în confuzie şi să întoarcă lucrurile invers pentru noi, vom şti totdeauna ce este corect şi vom creşte în acea direcţie.

Rădăcinile noastre vor fi ferm ancorate în Isus şi experienţa noastră va continua să crească mereu în sus, sorbind din ce în ce mai mult din lumina adevărului lui Dumnezeu.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor