PORUMBEI CĂLĂTORI

Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, rnergeţi pe el!” când veţi voi să vă mai abateţi la stânga sau la dreapta.
Isaia 30:21

Porumbeii călători au fost folosiţi timp de sute de ani ca să ducă mesaje înapoi la baza lor de acasă. În timpul războiului, porumbeii erau ţinuţi pe frontul de bătaie şi, când era necesar să se trimită un mesaj la cartierul general, care era casa porumbelului, se ataşa un mesaj de piciorul porumbelului, şi i se dădea drumul.

Oamenii s-au întrebat timp de secole cum ştiu pinguinii unde merg. Unii au speculat că foloseau soarele, unii au spus că ei foloseau puncte de reper, iar unii chiar credeau că porumbeii aveau în ei magneţi care erau sensibili la magnetismul pământului. Cum s-a descoperit, toate cele trei teorii erau corecte. Experimente au arătat că porumbeii călători pot spune unde sunt şi astfel să zboare spre locul unde merg privind la soare. Ei de asemenea recunosc puncte de reper familiare când ajung într-o zonă în care au mai fost.

Şi, recent, s-a arătat că porumbeii călători sunt de fapt sensibili la câmpul magnetic al pământului. Vezi tu, lumea este un magnet gigantic. De aceea toate busolele arată nordul. Evident că porumbelul (şi probabil că şi alte păsări) are un sistem sensibil, ca şi busola, care îi spune în ce direcţie este nordul.

Cu această informaţie, plus capacitatea de a judeca localizări sau direcții cu ajutorul soarelui şi un simţ al timpului – da, păsările au şi ceasuri în interior – porumbelul călător poate să călătorească mai precis decât căpitanii de mare care obişnuiau să meargă pe cele şapte mări folosind doar soarele, o busolă şi un ceas.

Dar porumbelul o face automat. Nimeni nu trebuie să-l înveţe să spună ora sau să citească busola.

Creştinii pot avea şi ei un simţ ascuţit al direcţiei spirituale privind ceea ce este bine şi ceea ce este rău. Acest simţ este o conştiinţă iluminată condusă de Duhul Sfânt în timp ce persoana caută direcţia şi întotdeauna o urmează. Deci textul nostru ne spune că un copil al lui Dumnezeu va auzi un glas, care îi va spune calea pe care trebuie să meargă.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video