DRAGONUL CU BARBĂ

Şi în cer s-a făcut un război. Mihail şi ingerii Lui s-au luptat cu balaurul. Şi balaurul cu îngerii lui s-au luptat şi ei, dar n-au putut birui; şi locul lor nu li s-a mai găsit în cer.
Apocalipsa 12:7,8

O şopârlă lungă de 60 cm cu capul mare, coada ca un bici şi corpul acoperit cu ţepi merită cu siguranţă numele de „dragon”. Dragonul cu barbă este un rezident al Australiei, trăind în păduri răzleţe, deşerturi şi chiar de-a lungul ţărmurilor.

Corpul dragonului cu barbă este mai gros decât cel al altor şopârle, dar el poate suporta extreme de temperatură mai mari decât alte şopârle. De fapt, aspectul fizic al dragonului cu barbă este determinat de schimbările de temperatură de la răsăritul soarelui la apus.

În timpul orelor răcoroase de dimineaţă, reptila îşi întoarce spatele spre soare şi îşi lărgeşte trupul pentru a primi cât mai multă căldură de la soare. În timp ce temperatura zilei se încălzeşte, dragonul începe să vâneze. Pe măsură ce temperatura creşte, animalul poate alerga mai mult pe picioarele din spate, expunând mai mult din corpul său aerului răcoros.

În cele din urmă, totuşi, trebuie să găsească umbră, unde va petrece orele cele mai fierbinţi ale zilei. Când aerul începe să se răcească, şopârla iese, îşi ridică coada, ca să nu se târască pe pământul care este încă fierbinte şi se mişcă pe degetele picioarelor din faţă şi pe călcâiele picioarelor din spate. Ea stă în faţa soarelui, ca să reducă dogoarea ce îi loveşte corpul.

În ciuda taliei mari şi aspectului feroce, dragonul cu barbă preferă să se ascundă de pericol decât să se lupte. Chiar când este încolţit, el îşi umflă ceafa, deschide gura ca să arate galbenul dinăuntru şi şuieră într-un fel care de obicei îi sperie pe prădători şi rivali. Muşcătura şi-o foloseşte pentru insecte, şopârle mai mici şi şerpi care alcătuiesc dieta sa.

Cât de diferit în caracter este acest dragon de cel din textul nostru, Satana. El este un inamic îndrăzneţ, de moarte, care foloseşte orice viclenie ca să ne ducă la pierzare veşnică. Cât de bine este că Isus l-a învins şi a făcut astfel posibil ca şi noi să-l învingem!

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video