LUMINI ÎNŞELĂTOARE

Nimeni, după ce a aprins o lumină, n-o acoperă cu un vas.
Luca 8:16

Aşteptând avionul în aeroportul internaţional Dulles, lângă Washington, D.C., acum câţiva ani am văzut o fată arătând ceva pe asfalt afară, dincolo de geamurile clădirii aeroportului. Părinţii ei, împreună cu sora şi fratele ei, păreau foarte interesaţi de ceea ce le arăta ea. Apoi, a alergat spre geam şi a arătat din nou. „Priviţi încă una”, a strigat spre familia ei.

Normal, am devenit curios, aşa că m-am apropiat de geam ca să mă uit. Acolo, pe trotuar, în faţa geamului, lovindu-se de el, neobservându-l probabil.

Clădirea acelui aeroport are pereți de sticlă prin care se poate vedea totul. În timpul furtunilor de primăvara şi toamna, când migrează, păsările zboară deseori spre astfel de pereţi şi mor lovindu-se de ei.

Era o zi ploioasă, cu furtună în timpul migraţiei de primăvară, iar pe trotuar se aflau un colibri cu gâtul rubiniu, botgros cu pieptul trandafiriu şi alte câteva specii. Păsările erau deosebit de frumoase în penajul lor viu de primăvară. Evident că încercaseră să zboare prin furtună. Era ceaţă, şi, fără îndoială, păsările privesc constant spre o pată strălucitoare în nori care ar putea însemna soare şi un zbor mai uşor pentru ele.

Sala mare de aşteptare a aeroportului era toată iluminată, şi păsărilor li se părea ca o pată strălucitoare între nori. Dar când s-au îndreptat spre lumină, şi-au găsit moartea lovindu-se de sticla dintre ele şi zona luminată dinăuntru.

Uneori suntem şi noi ca acel aeroport. Îl acceptăm pe Isus şi primim lumina Lui în vieţile noastre. Dar când alţii văd lumina şi încearcă să o primească, noi refuzăm să o împărtăşim. Isus este pentru împărtăşire. El este lumina care luminează lumea şi cel mai fericit băiat sau fetiţă din lume este cel sau cea în care Isus trăieşte şi străluceşte.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video