SCĂPAT DE SUB CONTROL

Nu te lăsa biruit de rău, ci biruie răul prin bine.
Romani 12:21

Steaua de mare cu coroană de spini este o creatură marină de dimensiuni mari, de culoare roşu-brun şi poate să aibă până la douăzeci şi unu de braţe, fiecare dintre ele fiind acoperit cu spini otrăvitori. Contactul cu aceşti spini poate paraliza temporar pe un înotător.

Recent, steaua de mare cu coroană de spini s-a înmulţit rapid şi distruge km întregi de recife care înconjoară şi protejează insulele din Pacificul de Sud. Cauza poate să se afle în descreşterea numărului de tritoni giganți – o scoică mare, în formă de trâmbiţă, care este căutată foarte mult de colecţionari. Tritonul este unul dintre cei câţiva inamici naturali ai stelei de mare şi s-ar putea ca echilibrul sensibil dependent de aceste două animale să fi fost afectat. Pierderea prea multor tritoni ar putea determina o creştere periculoasă a numărului de stele de mare cu coroană de spini.

Oricare ar fi motivul, steaua de mare poate distruge singură un recif de corali, o insulă care constă dintr-un inel de corali ce înconjoară o lagună, recif care a avut nevoie de mii de ani ca să se formeze. Un astfel de recif nu îşi poate recâştiga viaţa destul de repede ca să oprească valurile mării să-i completeze distrugerea. Când o barieră de corali este distrusă, valuri gigante se rostogolesc pe plajele şi lagunele odată calme, erodându-le până în punctul în care devin de nelocuit.

Este o caracteristică a păcatului, că atunci când nu este învins în mod hotărât, va creşte şi va creşte în viaţă şi în creştere, va distruge calităţile caracterului. Indulgenţa faţă de păcat şi slăbiciunea oamenilor are ca rezultat în cele din urmă umbrirea oricărei calităţi bune şi sfârşeşte, în cele din urmă, cu pierderea veşnică. Nimeni nu este în afara pericolului.

Dacă nu cultivăm, cu ajutorul lui Isus, trăsăturile bune de caracter ale noastre, ele se vor micşora, ca şi cochilia tritonului, iar păcatul, ca şi coroana de spini, se va înmulţi. Iar păcatul, în timp ce creşte, va distruge caracterele noastre, aşa cum steaua de mare distruge recifele de corali din Pacificul de Sud.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video