ÎNVELITOAREA DETERMINĂ DIFERENŢA

El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui.
Psalmul 91:4

Este liliacul o pasăre? Nu, este un mamifer. Dar poate zbura ca o pasăre! Bine, dar pinguinul este pasăre? Sigur, dar el nu poate zbura. Aşa că, pentru a fi pasăre, nu trebuie neaparăt să zbori. Ce trebuie să facă un animal ca să fie considerat pasăre – să facă ouă? Nu, pentru că peştii, şerpii, insectele şi chiar două tipuri de mamifere fac ouă. Atunci, ce face o pasăre să fie pasăre?

Sunt câteva lucruri, dar cel mai important este să aibă pene. Chiar pinguinii au pene. Mamiferele au blană, şerpii şi şopârlele au piei, dar numai păsările au pene. O pană este o capodoperă de design şi de mare folos pentru pasăre. Penele de pe aripi oferă cea mai eficientă suprafaţă de zbor cunoscută. Omul n-a fost niciodată în stare să potrivească eficienţa aeriană cu cea a aripii unei păsări şi asta numai din cauza penelor. Ia odată o pană obişnuită de pasăre şi priveşte-o sub o lupă puternică. Vei vedea că este făcută din complicate cârlige şi tije întreţesute, care ameţesc imaginaţia.

De câteva ori pe an, păsările năpârlesc, adică îşi pierd în mod gradat toate penele, crescându-le altele noi – un proces cu adevărat uimitor care, de obicei, abia este observat. Totuşi, există unele păsări care îşi pierd aproape toate penele dintr-o dată, devenind pentru un timp scurt incapabile de a zbura.

Penele sunt, de asemenea, folositoare pentru a ţine păsărilor de cald. Există puţine materiale care pot menţine căldura aşa de bine ca penele raţei eider. De aceea, cei mai buni saci de dormit sunt cei umpluţi cu pene de eider.

Deci, o pasăre este o pasăre în principal pentru că are o învelitoare specială – penele – de care depinde chiar viaţa ei.

Creştinul este, de asemenea, dependent de o învelitoare specială, veşmântul alb al dreptăţii lui Hristos, pe care Dumnezeu ne spune să îl primim de la El. Iar creştinul este dependent de acea învelitoare pentru viaţa lui de acum şi pentru viaţa veşnică. Acea învelitoare poate fi a noastră în timp ce ne predăm pe noi înşine lui Isus şi acceptăm darul neprihănirii Sale.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video