COPACI CAMPIONI NAŢIONALI

De aceea, tulpina se înălţa deasupra tuturor copacilor de pe câmp, crengile i se înmulţiseră şi ramurile i se intindeau, de mulţimea apelor, care-l facuseră să dea lăstari.
Ezechiel 31:5

Un Copac Campion Naţional este copacul care este cel mai înalt sau care are circumferinţa cea mai mare dintre toţi copacii de soiul său, dintr-o ţară. Asociaţia Americană a Pădurilor păstrează un record al tuturor Copacilor Campioni Naţionali din Statele Unite. O copie a listei poate fi obţinută de la asociaţie. Această asociaţie oferă, de asemenea, un eseu intitulat „Cum să măsori un copac pentru Competiţia AAP Marele concurs al Copacilor.” Există campioni care doboară recorduri pentru mai mult de cinci sute de specii în Statele Unite.

Cel mai înalt copac din Statele Unite este, de asemenea, cel mai înalt din lume. Acest copac, din esenţă roşie, care are mai mult de 107 m în înălţime, se găseşte aproape de coasta Californiei de nord. El creşte încă. A doua specie ca înălţime este sequoia, de asemenea din California. Unul dintre aceşti copaci are mai mult de 82 m. El este urmat de molidul de Sitka, cu un exemplar în Statul Washington, care este înalt de aproape 76 m. Următorul este bradul Douglas din Washington, cu o înălţime de 67 m. Sequoia este, de asemenea, copacul cu cea mai mare circumferinţă. Campionul măsoară mai mult de 25 m în jurul trunchiului şi este unul dintre puţinii copaci care au un nume. I se spune „Generalul Sherman.”

Copacii din est au, de asemenea, campioni. Cel mai înalt pin alb estic din Statele Unite este un copac de 48 m din Maine, Statul Pinilor, care are aproape 30 cm în circumferinţă.

De multe ori, în Biblie, copacii sunt folosiţi ca să reprezinte popoare şi naţiuni, sau caracteristicile lor. Textul nostru descrie în mod figurat naţiunea asiriană, în mândria ei. Dar, în versetul 12, se descrie distrugerea ei; o soartă pe care fiecare persoană sau naţiune o suferă în cele din urmă, când se mândreşte.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video