GAURA NEAGRĂ

În ţara întunericului şi a umbrei morţii, în ţara negurii adânci, unde domneşte umbra morţii şi neorânduiala, şi unde lumina este ca întunericul!
lov 10:22

Deşi este dificil de înţeles, astronomii ne spun că există corpuri în spaţiu care sunt foarte mici şi mai negre decât orice noapte. Deşi aceste corpuri nu pot fi văzute pe fondul întunericului din spaţiu, găurile negre pot fi detectate.

Ocazional, o stea mare se prăbuşeşte şi moare. Când acest lucru se întâmplă, astrul se comprimă imediat într-un corp foarte mic – prea mic ca să ni-l putem imagina. Când masa este astfel comprimată, atracţia gravitaţională creşte enorm şi devine atât de mare încât nici chiar lumina nu poate scăpa de influenţa ei.

Această atracţie nu poate fi măsurată, cu atât mai puţin descrisă. În consecinţă, rămâne o gaură neagră în spaţiu, atrăgând totul pe o rază de milioane de km. Atracţia extremă a acestui corp a fost ceea ce i-a condus pe astronomi să-şi imagineze existenţa găurii negre înainte să fie făcute descoperiri care să tindă a-i confirma existenţa.

Poate conceptul de gaură neagră·ar fi mai uşor de înţeles dacă ne gândim la un tip de stea pe care o putem vedea, cum ar fi steaua de neutroni. Acest corp ceresc este o adevărată stea, dar pentru un anume motiv, ea s-a micşorat în aşa fel încât gravitatea îi este, de asemenea, foarte mare.

După Kenneth Weaver, editor asistent la National Geographic, o linguriţă de substantă din care este făcută o stea de neutroni ar cântări mai mult decât două sute de milioane de elefanţi. Într-o gaură neagră, din cauza atracţiei gravitaţionale chiar mai mari, materia ar cântări mult mai mult decât ar cântări pe o stea de neutroni.

În textul de astăzi, Iov se luptă să descrie acea condiţie a nonexistenţei, numită moarte. Cuvintele ne reamintesc de acele găuri negre din spaţiul imens. Aceste găuri, cu marea lor forţă gravitaţională, atrag totul spre ele. Şi moartea ne atrage pe toți spre ea. Nimic, se pare, nu poate scăpa de găurile negre din spaţiu. Dar Isus Îşi va răscumpăra copiii din gaura neagră a morţii.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor