COIOTUL URÂT

Ferice de voi, când oamenii vă vor urî, vă vor izgoni dintre ei, vă vor ocărî şi vor lepăda numele vostru ca ceva rău, din pricina Fiului omului!
Luca 6:22

Coiotul cel vânat şi urât nu merită chiar atât de mult reputaţia pe care o are. Acest lucru ne reaminteşte de ceea ce a spus Isus despre urmaşii Săi, în textul de astăzi.

Rar a existat un animal mai urât de oameni decât coiotul din America de Nord. Mult timp omul a încercat să-l elimine, dar aceste încercări nu numai că nu au reuşit, ci, în multe cazuri, au avut repercusiuni.

Războiul împotriva acestui mic câine sălbatic cu coada stufoasă a început deoarece coioţii omorau animalele din cirezi şi-şi vânau prada printre lanurile şi plantaţiile fermierilor. Au fost puse capcane, dar coiotul a învăţat să le declanşeze şi să fure momeala. Otrăvurile nu au omorât doar pe coioţi, ci şi viaţa sălbatică benefică. Iar animalul este destul de şiret, în general, să nu stea în bătaia puştii.

Deşi populaţia de coioţi este mult mai mică decât era, acele animale care au supravieţuit sunt mai inteligente, iar eliminarea lor pare aproape imposibilă. Acesta este probabil un lucru bun pentru că acolo unde coiotul a fost exterminat, veveriţele de pământ, şobolanii şi şoarecii s-au înmulţit până când au devenit o ameninţare pentru recoltă. Iar creşterea numărului iepurilor, o sursă majoră de hrană pentru coioţi, este în special evidentă în vătămarea făcută hranei furajere a cirezilor.

Păsări, mamifere mici şi insecte au fost dependente de săparea de către coiot a unor şanţuri din ce în ce mai adânci, atunci când găurile de apă se uscau. Acum, multe dintre ele mor de sete.

Interesant, cu cât fermierii au încercat să scape de coioţi, cu atât mai mult a crescut viclenia lor şi cu atât mai greu au fost de găsit cei care rămăseseră. Prin acest lucru, ni se aminteşte că persecuţia şi ura nu au distrus creştinismul. El a crescut mai puternic şi mai perseverent pentru că cei tari în credinţă au crescut odată cu persecuţia.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor