PUTEREA PEŞTELUI SPADĂ

Luaţi şi… sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.
Efeseni 6:17

Ieri ne-am gândit Ia Biblie ca fiind „sabia Duhului”. Să ne gândim din nou la aceeaşi idee pornind de la peştele spadă.

Un peşte spadă poate creşte până la o lungime de 4,5 m, măsurat de la vârful cozii sale până la vârful spadei lui. Este unul dintre peştii cu forma cea mai aerodinamică din mări şi se spune că este vieţuitoarea cea mai rapidă din ape sau de pe uscat, atingând viteze estimate la peste 110 km/h.

Se ştie că peştele spadă atacă navele, indiferent de mărimea lor. Un astfel de atac asupra unui vas arab de 200 de tone a zguduit nava de la provă la pupă. Puterea unui astfel de atac poate fi înţeleasă mai bine, dacă aflăm că un peşte spadă a lovit un vapor atât de rău, încât şi-a înfipt sabia prin 23 cm din carena de lemn a vasului.

Dar acest lucru este nimic în comparaţie cu ceea ce s-a întâmplat când un peşte spadă a atacat un vas vânător de balene, în 1826. Peştele s-a aruncat cu atâta forţă în vas încât se pare că a murit pe loc. Când vasul a ajuns acasă, în Massachusetts, spada peştelui a fost găsită intactă, înfiptă prin carena vasului. Ea penetrase învelişul de cupru, 10 cm de scândură, 30 cm de lemn de stejar, 6 cm de plafon din scândură groasă de stejar şi, în cele din urmă, vârful a intrat într-un butoi cu ulei, în care a rămas atât de bine înfipt încât nici un pic de ulei nu se scursese din butoi.

Există multe forţe puternice în natură, împotriva cărora omul este, fizic, neputincios. Dar nu există nici o forţă spirituală pe care să nu o poată cuceri sabia Duhului Sfânt. „Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri” (Evrei 4:12). În 2 Corinteni 10:4 Pavel spune: „Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile.”

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor