VITEZA LUMINII

Unde este drumul care duce la locaşul luminii? Şi întunericul unde își are locuinţa?
lov 38:19

Poate că este greu pentru tine să-ţi imaginezi, dar lumina se mişcă prin spaţiu. Când aprinzi lanterna noaptea, ca să vezi ceva pe drum, luminii îi trebuie timp să ajungă de la lanternă la obiectul de pe drum. Lumina merge atât de repede încât s-ar putea să crezi că imediat ce o aprinzi, ea este deja acolo – chiar departe, departe în jos pe drum. Dar, de fapt, ea are nevoie de timp. Motivul pentru care nu vezi cum se mişcă lumina este că ea călătoreşte cu 300 000 km într-o secundă. Asta e chiar repede! Înseamnă că dacă ai avea o sursă de lumină suficient·de puternică, ai putea să o aprinzi, iar lumina ar călători o distanţă egală cu mai mult de de şapte ori distanţa în jurul lumii înainte să apuci să zici „O-mie-unu”.

Acum să ne folosim puţin imaginaţia. Să presupunem că ai putea călători cu această viteză. Ai putea intra într-o navă spaţială, ai putea apăsa pe accelerator şi călători cu viteza luminii. Gândindu-ne la aceasta, să ne imaginăm că putem călători mai repede decât lumina. Am putea aprinde o lumină şi să ne grăbim prin spaţiu destul de repede ca să ne întoarcem şi să vedem cum raza ei ajunge acolo.

Acum, să presupunem că cineva are un proiector de film îndreptat spre spațiu cu o lumină suficient de puternică încât să proiecteze imaginea pe milioane de km în spaţiu. Îi dăm drumul, privim o scenă, apoi ne grăbim în spaţiu şi prindem din urmă imaginea care călătoreşte. O putem vedea din nou, putem să trecem de ea, şi să o aşteptăm să sosească şi să o vedem din nou într-un alt punct al spaţiului, dacă vrem.

Să ne gândim la altceva. La sfârşitul mileniului, cea mai extraordinară imagine în mişcare văzută vreodată va fi privită de orice persoană care a trăit până acum. Şi, în acea vastă imagine panoramică, toţi vor vedea istoria crucii şi pe fiecare din cei implicaţi în ea, aşa cum a fost. Şi fiecare persoană, privind la acel eveniment teribil al istoriei, va înţelege relaţia vieţii sale cu el. Iar pentru cei răi, calea pe care au luat-o întorcându-se împotriva lui Hristos le va „apărea ca şi cum ar fi scrisă cu litere de foc.” (Tragedia Veacurilor, p. 666).

Cât de important este să ne gândim la imaginea de viaţă pe care o proiectăm astăzi pe cer, aşa cum este!

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video