ANCORA DE AUR

Pe care o avem ca o ancoră a sufletului; o nădejde tare şi neclintită, care pătrunde dincolo de perdeaua dinlăuntrul Templului.
Evrei 6:19

Unele specii de moluşte cu carapace produc un fir auriu cu care se ancorează de un obiect solid. Ca grup, firele sunt numite bisus. Scoica pix, din apele mediteraneene, este cea mai faimoasă dintre aceste creaturi pentru că bisusul ei auriu este colectat, separat în fire şi ţesut în veşminte de suvenir.

Poate mai interesant, totuşi, este bisusul midiei albastre comune, o moluscă ce trăieşte din abundenţă în apele nordice. De-a lungul piciorului midiei se află un canal îngust, care se termină cu o glandă ce secretă o substanţă asemănătoare lipiciului. Pentru a se ancora, midia îşi aşează piciorul pe un obiect solid şi forţează secreţia lipicioasă, care este un adevărat plastic, de-a lungul canalului. Lipiciul aderă şi se întăreşte în contact, iar midia îşi retrage încet piciorul, ţesând un cablu puternic. Procesul se repetă până când creatura nu poate fi măturată nici de cel mai puternic val.

Când midia vrea să se mute, îşi extinde piciorul cât de departe posibil în direcţia dorită, ţese cabluri noi şi le taie pe cele vechi. Deşi midiile călătoresc doar o fracţiune de centimetru o dată, ele acoperă distanţe mari.

Din cauza obiceiului lor de a adera puternic la obiecte solide, midiile acţionează în multe locuri ca spărgătoare de valuri şi diguri naturale şi sunt protejate de lege. În locuri unde piatra sau cimentul nu pot să se împotrivească mărilor puternice aşa cum o poate face o masă de midii, creaturile acestea sunt mijloace excelente de a preveni eroziunea bancurilor de noroi şi ţărmurilor. Ca un adaos la avantaje, dacă apare o ruptură, aceasta este curând reparată de cochilii.

Noi cântăm frecvent: „Te va susţine ancora ta în furtuna vieţii?”. O mare parte a timpului, midia este în furtună, din cauza acţiunii puternice a valurilor. Totdeauna ancora ei este bine fixată.

În aceste zile, când valurile ispitei şi necredinţei de multe feluri amenință siguranţa noastră privind ceea ce credem că este adevărat, trebuie să ne prindem puternic de Isus, ca să putem fi stabili, de nezdruncinat.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor