VULTURII CARE DAU CU PIETRE

Fiindcă ei nu încetau să-l întrebe, El S-a ridicat în sus şi le-a zis: „Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintâi cu piatra în ea.”
Ioan 8:7

O veche lege iudaică specifica faptul că anumite rele trebuia pedepsite de oameni, care urmau să omoare cu pietre pe făcătorul de rele. Ca şi legile noastre civile de astăzi, acea lege trebuia să controleze crima şi răul. Dar pentru că natura umană este ceea ce este, unii oameni au făcut din eveniment o distracţie macabră. Era ca un joc sau ca un spectacol pe care nu voiau să-l piardă. În primele zile ale istoriei americane, o spânzurare avea acelaşi efect.

Oamenii nu sunt singurii din lume care ucid cu pietre. Când am citit despre un tip de vultur care trăieşte în Egipt şi aruncă cu pietre, m-am gândit la acel vechi obicei despre care am vorbit. Vulturilor egipteni le place să mănânce ouă de struţ, dar pentru că ouăle sunt atât de tari, păsările nu pot sparge coaja lor fără ajutor. Aşa că un vultur ia o piatră în cioc, îşi saltă capul şi, cu o aruncătură din gât, trimite piatra peste ou. Cam jumătate din încercări trec pe lângă ou, dar pasărea insistă până când oul este spart. Apoi, împreună cu alţi vulturi, se adună pentru un ospăţ.

Vulturii egipteni stau, uneori, la 50 m de ţintele lor şi aruncă pietre care cântăresc până la 500 grame. Când un ou artificial este aşezat în faţa lor, ei continuă să-l bombardeze până la 90 de minute, înainte să renunţe.

Am auzit deseori despre oameni descrişi în mod negativ ca nişte vulturi şi deseori sunt înclinat să fiu de acord, dacă mă gândesc cum ne adunăm, uneori, şi facem praf reputaţia cuiva. Există o zicală veche, care spune că „oamenii care locuiesc în case de sticlă n-ar trebui să arunce cu pietre”. Nu este nici unul dintre noi care să aibă dreptul să condamne o altă persoană din cauza unui păcat pe care aceasta l-a comis, aşa cum Isus a arătat atât de pregnant. Cu toţii suntem păcătoşi şi la fel de vinovați. Dar Isus ne-a învăţat şi că putem cu toţii să obţinem biruinţă asupra păcatului şi viaţa veşnică, prin El. Data viitoare când te vei afla într-un grup care spune lucruri rele despre altcineva, adu-ţi aminte de vulturul egiptean.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor