PURICII

Spală-mă cu desăvârşire de nelegiuirea mea şi curăţeşte-mă de păcatul meu!
Psalmul 51:2

Există 1100 de specii de purici cunoscute şi, în mod normal, fiecare preferă un singur tip de animal. Chiar oamenii pot fi afectaţi de purici care preferă sângele uman oricărui alt fel de sânge. În secolul al şaisprezecelea, oamenii purtau, uneori, gulere de blană ca să atragă şi să prindă puricii, iar femeile la modă din anii 1800 aveau cu ele beţe cu care se scarpinau de mâncărimile provocate de muşcăturile de purici de pe spatele lor. Astăzi, puricii care parazitează fiinţele umane sunt relativ rari, dar insectele acestea se găsesc pe toate animalele cu sânge cald, inclusiv cele care îşi petrec cea mai mare parte din viaţă în apă.

Puricii care îi chinuiesc pe castori şi pe șobolanii mosc călătoresc în apă în învelişurile de aer care sunt formate în blana deasă a acestor mamifere. Astfel, puricii rămân uscaţi şi calzi tot timpul.

Din cauza felului în care sunt proiectaţi, ei sunt foarte dificil de prins. Încearcă doar să prinzi unul, şi ai toate şansele să nu reuşeşti. Corpul lui este drept, tare şi neted, aşa că îţi va aluneca dintre degetul mare şi arătător chiar dacă reuşeşti să-l prinzi. Puricele are mici ţepi de o parte și de alta, care sunt îndreptaţi înapoi şi ajută insecta să se mişte înainte prin jungla de blană în care trăieşte. Picioarele puternice din spate dau acestui mic monstru fără aripi toată puterea de care are nevoie pentru a sări dintr-un loc în altul şi pentru a evita să fie prins.

Dacă priveşti un câine sau o pisică având o mulţime de purici, îţi poţi imagina cât de neplăcut poate să fie. Pare că bietul animal nu se opreşte niciodată din scărpinat. Încearcă să adoarmă şi sfârşeşte prin a se scarpina. Încearcă să mănânce şi trebuie să se oprească după fiecare înghițitură, ca să se scarpine. Dacă cineva încearcă să se joace cu el, nu poate face prea mult, că trebuie să se scarpine.

Animalul cu purici nu poate face decât să-şi amelioreze mâncărimea. Scărpinarea uşurează pe moment mâncărimea, dar puricele este încă acolo. Aşa că, cel mai bun lucru ce poate fi făcut pentru animal este să fie curăţat de purici.

Putem îndepărta uneori simptomele păcatului din viaţa noastră prin autocontrol, schimbând mediul în care trăim şi aşa mai departe. Dar numai aşa cum Isus ne curăţă putem să fim eliberaţi de păcat însuşi.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor