SĂ ZBORI CA UN NOR

[Unde erai] când i-am făcut [pământului] haina din nori şi scutece din întuneric?
lov 38:9

Norii mă fac să mă gândesc la oameni. Să luăm, de exemplu, norii mari, pufoşi – cumulus. Ei pot fi mici smocuri de vată, călătorind repede pe o briză plăcută de vară. După aceea, încep să se adune şi ating mărimi uriaşe, în câteva minute. Apoi poate veni rapid fulgerul, urletul unui tunet, ploaia în cascadă, iar lumea se înnegreşte, sub furia acestui monstru al cerului. Dar curând totul se termină, soarele se arată din nou şi pacea inundă încă o dată pământul. Nu seamănă acest lucru cu oamenii?

Apoi sunt norii stratus. Ei sunt cei care, uneori, se aşează deasupra mării sau uscatului şi produc o ceaţă atât de deasă încât corăbiile sunt în pericol, iar traficul de pe autostradă este încetinit la viteza melcului. Nu ne place de aceşti nori în momente de felul ăsta, dar ştiai că acesta este tipul de nor care face unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare? Poate că ai cunoscut oameni care seamănă cu norii stratus şi înceţoşează totul. Dar când lumina din Soarele Neprihănirii îi atinge, ei pot arăta o frumuseţe de caracter care să ne amintească de un minunat răsărit sau apus de soare.

Al treilea tip de nori este nimbus. Nimbus este tipul de nor care aduce o pătură de ploaie grea, care continuă şi continuă şi parcă nu se mai opreşte, dându-ne peste cap toate planurile şi bucuria. Tocmai când avem un lucru bun pus la punct, nimbus aruncă o pătură udă pe el şi toate planurile noastre se duc pe apa sâmbetei.

Tot aşa, unii oameni sunt oameni nimbus. Ei aruncă apă rece pe tot ceea ce plănuieşti.

Acum, noi avem nevoie de ploaie şi, uneori, avem nevoie de oameni nimbus. Dar n-ar trebui să-i lăsăm întotdeauna să ne distrugă planurile; ei pot fi înclinaţi să distrugă planuri bune.

Norii cirus sunt ca şi creştinii maturi, care se ridică deasupra conflictelor. Aceşti oameni pulverizează frumuseţe pe cerul vieţii şi niciodată nu-ţi stau în cale. Şi, deşi avertizează că vine ploaie şi vreme cu furtună, ei sunt totdeauna seninul de deasupra – vestitori ai tulburării care vine.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor