CĂLĂTORIA PERICULOASĂ A RĂŢUŞTELOR

Domnul îi păzeşte şi-l ţine în viaţă. …şi nu-l laşi la bunul plac al vrăjmaşilor lui.
Psalmul 41:2

Una dintre cele mai periculoase călătorii din lume este cea pe care o fac răţuştele eider (raţe sălbatice din nord, n.tr.), când îşi părăsesc cuiburile şi îşi urmează mamele spre mare pentru prima dată. Eiderii sunt păsări care merg direct spre mare. Ele îşi iau toată hrana din ocean. Eiderii îşi fac cuiburile pe pământ, în spatele unor stânci ascuţite, care se ridică 3-6 m din apă. Acest lucru ar părea un obstacol de netrecut pentru ca răţuştele să ajungă în siguranţă pe apă. Dar există un pericol mult mai serios.

Pescăruşilor – în special pescăruşilor argintii – nu le place nimic altceva mai mult decât să se ospăteze cu o răţuşcă rătăcită. Ei se învârt în jurul zonelor de cuiburi, căutând constant vreo răţuşcă ce se rătăceşte sau se prinde în vreo crăpătură. Când o mamă eider începe să urce stânca pentru a-şi conduce boboceii în călătoria lor periculoasă spre mare, toţi o urmează cuminţi. Făcând acest lucru, ei se înşiră deseori într-un singur rând, ceea ce reprezintă o perfectă ocazie pentru pescăruşi ca să fure o răţuşcă pentru prânz. Dar, în timpul acestei călătorii, femelele fără pereche se alătură procesiunii şi oferă o escortă solidă pentru boboceii în pericol. Când convoiul ajunge la pietrele de pe marginea apei, bobocii îşi urmează mama în jos, pe pietre, cât de repede pot.

Un cuplu care studia eiderii a observat că doar patru dintre cei cinci pui ai unei raţă mame mergeau spre mare cu ea. Ei s-au grăbit să ajungă la marginea stâncii şi au alungat pescăruşii care se îndreptau deja spre puiul pierdut, ce fusese prins într-o crăpătură. Fără să piardă timpul, bărbatul a salvat bobocul pierdut şi I-a aruncat cât a putut de departe spre mama lui. Apoi, cuplul a ţinut pescăruşii la distanţă, până când mama şi-a recuperat puiul, care o striga tare.

Uneori, Dumnezeu permite ca asupra noastră să vină experienţe pe care nu le apreciem în acel moment. Dar aşa cum cuplul a salvat răţuşca, la fel şi Dumnezeu ne va salva, dacă dorim să acceptăm călăuzirea Sa.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor