SALVAT DE O BROASCĂ ŢESTOASĂ DE MARE

Doamne, Tu sprijineşti pe oameni şi pe dobitoace.
Psalm 36:6

Broaştele ţestoase de mare cresc până la greutatea de 385-410 kg, dar greutatea lor medie este de 136-180 kg, în funcţie de specie. Ele locuiesc în apele tropicale şi temperate, iar femelele lor sunt foarte cunoscute pentru capacitatea de a naviga fără greşeală, în fiecare an, prin oceanul fără poteci, spre insulele mici unde s-au născut. Acolo, ele îşi depun ouăle în nisip şi se întorc în mare, ca să călătorească mii de kilometri înainte de a se întoarce pe aceeaşi insulă, în anul următor.

Recent, un tânăr marinar coreean a căzut peste bordul unui vapor, pe Coasta pacifică a Nicaraguei. Nimeni de la bordul navei n-a observat accidentul iar strigătele sale de ajutor n-au putut fi auzite din cauza zgomotului vaporului.

Cincisprezece ore mai târziu, vaporul suedez Citadela naviga în aceeași zonă când un om din echipaj a observat ceva ce părea un cap de om în ocean. El i-a chemat şi pe ceilalţi, dar la început n-au putut să creadă că putea fi un om. Atunci, gâtul şi umerii au apărut deasupra apei.

Când tânărul coreean a fost salvat, a relatat că, la scurtă vreme după ce a căzut peste bord, o imensă broască ţestoasă de mare a trecut prin apropiere şi el a urcat pe spatele ei. Din fericire, sau, aşa cum credem noi, în mod providenţial, broasca ţestoasă nu s-a scufundat niciodată în timpul celor cincisprezece ore cât el a stat pe spatele ei.

Minunate sunt modurile în care Dumnezeu acţionează uneori pentru a proteja pe oameni de rănire şi moarte, şi avem un exemplu fascinant de modul în care El lucrează ca să-i salveze fizic, în povestea marinarului coreean. Dar, deşi Dumnezeu este doritor să salveze pe oameni din punct de vedere fizic, El este mult, mult mai preocupat să ne salveze din punct de vedere spiritual. Când El îi protejează pe oameni, aşa cum a făcut cu marinarul coreean folosindu-Se de o broască ţestoasă, sau cu Iona, aducând un pește mare, El o face pentru ca, în cele din urmă, ei să fie gata să facă voia Sa.

Puţini dintre noi au fost protejaţi de rănire şi moarte într-un mod atât de spectaculos cum au fost Iona şi marinarul coreean. Dar Dumnezeu ne-a protejat în multe feluri, ca noi să putem afla despre dragostea Lui și să-I slujim pe deplin.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video