VULTURUL PLEŞUV

Oare din porunca ta se înalţă vulturul şi îşi aşează cuibul pe înălțimi?
Iov 39:27

Ca simbol naţional al Statelor Unite, vulturul pleşuv este cunoscut în întreaga lume. Unii au crezut că trebuie să discrediteze pasărea pentru că este un „gunoier” şi uneori un bătăuş şi un hoţ. Dar să ne gândim pentru un moment la unele din caracteristicile sale bune: perechile sunt stabile pentru întreaga viaţă şi nu există nimic care să le separe, cu excepţia morţii. Un vultur văduv poate jeli timp de luni de zile, strigând şi întorcându-se la cuibul unde ar trebui să-i fie partenerul.

În mod normal, vulturii clădesc doar un singur cuib şi îl locuiesc toată viaţa dacă nu este distrus de vreo furtună sau alt dezastru. Vulturul pleşuv este extrem de ataşat de cuibul său şi niciodată nu îl părăseşte dacă hrana nu se împuţinează şi dacă nu trebuie să-şi caute un partener. Vulturii pleşuvi migrează din cauza schimbărilor în aprovizionarea cu hrană, dar se întorc din nou la cuibul vechi. De fiecare dată când se întorc, ei remodelează cuibul, adăugând mai multe beţe şi căptuşindu-l cu muşchi, iarbă, licheni şi pene, pentru puii care vor veni.

Treburile casei sunt făcute de perechea de vulturi cu multă răbdare şi devotament. Un vultur poate să stea pe ouă, fără să se mişte din cuib, până la trei zile. Păsările fac aceasta pe rând, bineînţeles, şi după treizeci şi cinci de zile, ouăle eclozează şi apar puii. Apoi începe adevărata muncă. Vreme de săptămâni şi săptămâni, părinţii aduc peşte pentru pui. Cu răbdare, îi învață pe vulturaşi cum să desfacă ei înşişi peştii.

În cele din urmă, puii sunt convinşi să iasă din cuib oferindu-li-se hrană ca răsplată, pe care părinţii nu le-o dau până când nu se aventurează în primul lor zbor, care este foarte stângaci. Totuşi, curând, puii pot să zboare cu părinţii lor şi devin stăpâni ai cerului. Piloţii au văzut vulturi înălţându-se până la 3000 m deasupra pământului. Ochii lor pot vedea un peşte la distanţă de până la 4-5 km.

Cred că vulturul pleşuv este o pasăre superbă. Cu siguranţă că are păcatele lui, dar el ne demonstrează dragostea şi devotamentul pentru familie şi cămin pe care Dumnezeu intenţionează ca fiecare dintre noi să le arate.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor