RĂDĂCINILE

El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe duce la bun sfârşit.
Psalmul 1:3

Când ne gândim la rădăcini, ne gândim de obicei la nişte fire sau nişte ramuri lemnoase, care sunt răspândite sub pământ şi alimentează plantele cu hrană. Dar ştii ce sunt, cât de lungi pot fi şi cât pot fi de puternice?

O plantă de lucernă, de doar 30 cm înălţime, poate avea rădăcini care ajung la 9 m. Dacă pui cap la cap rădăcinile unei plante de porumb, ele pot să ajungă la o lungime de 120-150 m. Se ştie despre rădăcinile din pădurile roşcate din California că ocupă 10000 metri cubi de subsol. Dar distanţa cea mai adâncă la care s-a descoperit că pot penetra rădăcinile este de 50 m, în Africa.

Rădăcinile pot să fie nevoite să treacă prin sol compact, pietre sau beton, ca să se stabilizeze şi să continue să crească. Puterea unei rădăcini hotărâte este nemăsurată, şi chiar cea mai mică rădăcină poate îndepărta mici obstacole şi pătrunde prin pământul bătătorit.

Când rădăcinile de copac ajung în granit, de obicei acesta se despică, în timp ce rădăcinile, care arată moi şi fragile prin comparaţie, continuă încăpăţânate să crească.

Lucrul principal pe care îl caută rădăcinile este apa, pentru că acolo unde este multă apă, va fi şi hrană adecvată pentru plantă şi mijlocul de a o transporta la planta de deasupra. De aceea, un fluid de copaci aflaţi de-a lungul unui râu arată atât de sănătoşi faţă de acelaşi tip de copaci care cresc mai departe de sursa de apă.

Textul nostru spune că acela care îşi găseşte plăcere în legea Domnului „este ca un pom sădit lângă un izvor de apă.” Creştinul are o sursă permanentă de apă spirituală în Isus, iar Duhul Său ne-a fost dat ca să ne ajute să ne trimitem rădăcinile adânc, în căutarea apei vii şi adevărate.

Chiar acum, trebuie să te hotărăşti să fii înrădăcinat şi stabilit în Isus. O astfel de temelie aduce ca roadă credinţa – destul de puternică pentru a muta un munte de dificultăţi, la fel cum o rădăcină fragilă poate muta un bolovan.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor