CAPRA NEAGRĂ

El îmi face picioarele ca ale cerboaicelor şi El mă aşează pe locurile mele cele înalte.
2 Samuel 22:34

Capra neagră este o capră de munte pe cale de dispariţie, care trăieşte în munţii foarte înalţi din Europa şi Asia centrală. Ea este celebră pentru pielea foarte netedă, cunoscută ca foarte bună pentru spălatul maşinilor, pentru că nu zgârie suprafaţa lucioasă.

Capacitatea caprei negre de a se mişca pe vârfurile abrupte ale munților este incredibilă. O turmă de aceste capre de mărimea unui câine în alergare, pare aproape că ar zbura. Ele pot acoperi până la 12 metri în lungime dintr-o săritură şi pot sări 3,4 metri în înălţime. Aşa că îţi imaginezi ce experienţă este să priveşti aceste animale, atât de sigure pe picioare, sărind din stâncă în stâncă şi peste prăpăstii şi hăuri, în căminurile lor montane.

Noaptea, turma de capre negre, care numără până la o sută de animale, găseşte adăpost cât de sus posibil în munte. Apoi, când soarele răsare peste piscurile ascuţite, conducătorul turmei, o femelă experimentată, începe să o conducă spre păşunile montane, spre linia copacilor. Acolo, ele pasc prin peisajele minunate ale munţilor tot timpul zilei, până când este timpul să se întoarcă din nou spre vârfuri, pentru noapte.

Un şuierat ascuţit semnalează pericolul şi copitele din faţă se opresc scurt. Apoi, conducătorul direcţionează un zbor de scăpare care este fulgerător, încât caprele negre par că-ţi dispar de sub ochi. Totuşi, în timpul fugii, este o ordine perfectă. Conducătorul este urmat de celelalte femele şi de iezi, cu ţapii tineri în avangardă.

Locurile înalte ale munţilor au fost deseori bastioane de adăpost pentru poporul lui Dumnezeu. De notat este că valdenzii au găsit refugiu în Alpii cei stâncoşi, faţă de duşmanii lor, timp de mulţi ani. Dar fie că munţii în care copiii lui Dumnezeu găsesc refugiu sunt literali, fie că imaginea este folosită în sens figurat pentru a descrie puterea protectoare a lui Dumnezeu, putem şti că El este totdeauna aproape, ca să ne adăpostească şi să ne ajute când alergăm la El.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video