PĂIANJENII BEŢI

Vinul este batjocoritor, băuturile tari sunt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înțelept.
Proverbe 20:1

Nu cu mult timp în urmă, o tânără preocupată de ştiinţă a câştigat premiul întâi într-o competiţie de liceu cu expoziţia ei de experimente cu păianjeni şi pânzele lor. Proiectul ei implica o comparaţie între pânzele ţesute de păianjeni normali şi cele ţesute de păianjeni aflaţi sub influenţa alcoolului.

La început, fata a colecţionat un număr de păianjeni obişnuiţi de casă dar a avut dificultăţi cu ei. Când îi injecta direct cu vin, cu toţii cădeau morţi. Apoi a adoptat planul de a-i hrăni cu muşte injectate cu vin. Păianjenii n-au murit, dar nici n-au ţesut pânze. Cumva descurajată, eleva a mers la profesorul ei cu această problemă şi a aflat că păianjenii de casă nu prea fac pânze. Ei pur şi simplu fac fire de mătase, care se întind în toate direcţiile, fără un model anume. Tânăra a fost sfătuită să găsească nişte specii dintre cele de grădină, cunoscute de mult pentru talentul lor de a construi minunate pânze rotunde.

Astfel încurajată, fata şi-a reluat proiectul. Ea a găsit câţiva păianjen de grădină şi i-a hrănit cu muşte injectate cu vin. De data aceasta, efortul i-a fost răsplătit. Păianjenii beţi au început să ţeasă tot felul de pânze neorganizate şi fără model, care nu semănau deloc cu desenele complicate şi aproape perfecte pe care ei le ţeseau în circumstanţe normale.

După ce mânca muştele injectate, păianjenul începea să ţeasă frenetic, total fără metodă sau motiv. Şi creatura ameţită continua să ţeasă fără să se oprească, până când leşina. Maestrul ţesător era confuz în arta lui străveche. El şi pânza lui aminteau unora despre foarte familiara „dimineaţă de după noaptea pierdută”.

Fiecare dintre noi ţese un model de viaţă şi avem nevoie de toate capacitățile noastre de control, ca să facem acest lucru corect. Nu vom putea să facem aceasta dacă introducem în corpurile noastre alcool sau orice altă substanţă care ne afectează puternic în vreun fel. „Oricine se îmbată cu ele nu este înţelept.”

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor