MULŢUMIRI PENTRU SPINI

Spini şi pălămidă să-ţi dea şi să mănânci iarba de pe câmp.
Geneza 3:18

Te-ai plimbat vreodată prin pădure şi te-ai împiedicat de o iederă cu spini, sau ai încercat să treci printr-o tufă de mure acoperită cu spini? Ai încercat vreodată să culegi o frumoasă şi delicată floare, doar ca să fii dureros înţepat de spinii care erau peste tot pe tulpină? De câte ori ai dat, din greşeală, peste un cactus şi ai trecut prin suferinţa de a scoate toţi spinii intraţi în piele? Apoi, există plante, cum ar fi urzicile, care au mii şi mii de perişori ascuţiţi ca acele, acoperindu-le frunzele şi tulpinile şi chiar şi o substanţă otrăvitoare, aşa că doar dacă te atingi de ele durerea poate fi intensă.

Spinii rănesc şi nouă nu ne plac nici un pic, dar Benjamin Franklin a spus odată că „lucrurile care rănesc instruiesc”. Ce putem învăţa din aceste lucruri neplăcute, care ne chinuiesc uneori?

Ei bine, poate că ai observat că murele par mai bune când treci prin dificultăţile de a le culege tu însuţi. Trandafirii par chiar mai de dorit când îi vezi în contrast cu spinii, iar o floare de cactus pare cu atât mai delicată şi mai frumoasă când se desface pe vârful postamentului ei țepos.

Dumnezeu ştia că dacă viaţa omului ar fi fost prea uşoară, el n-ar aprecia suficient bucuriile ei. Aşa că El a permis problemelor să se ivească, cum ar fi de pildă spinii, atunci când a blestemat pământul, din cauza omului.

Un alt lucru important despre spini şi ţepi este că plantele îi au ca să fie lăsate în pace. În unele cazuri, acest lucru este bun pentru plantă. O plantă de deşert, de exemplu, poate avea nevoie de toate cele câteva frunze pe care le are, ca să producă destulă hrană ce îi va păstra creşterea. Dacă cerbii ar putea să-l pască la fel de uşor cum pasc iarba care creşte continuu, planta şi-ar pierde curând toate frunzele şi ar muri.

Este, de asemenea, adevărat că atunci când acţionăm ca un spin, alţi oameni ne vor lăsa în pace. Aceasta funcţionează totuşi în două moduri, aşa că, dacă îţi dai seama că nu-ţi place o anumită persoană pentru că acționează spinos şi ţepos, aminteşte-ţi că spinii deseori protejează ceva frumos, dacă eşti gata să-l cauţi şi ai curaj să înfrunţi durerea.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video