PUTEREA VALURILOR

O! de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un râu, şi fericirea ta ca valurile mării.
Isaia 48:18

Undeva, oriunde, pe o mare liniştită, o briză uşoară stârneşte o cută pe suprafaţa calmă. Briza se înteţeşte şi cuta devine un val mic, şi curând se naşte un val. La o distanţă de mii de mile, un sportiv cu o placă de surf îl va aștepta şi va călători pe creasta lui puternică, pe un ţărm foarte departe de locul lui de naștere.

Pentru a înţelege această putere extraordinară înmagazinată într-un val, gândeşte-te că un val mic de un metru, avansând şi retrăgându-se pe un km şi jumătate de plajă, eliberează o forţă de 35 OOO de cai putere. Valurile lovesc deseori obiecte solide, cum ar fi stânci sau diguri cu o presiune de mai mult de cinci tone pe 30 cm pătraţi.

Un val mare este rezultatul mai multor valuri mici care, la rândul lor, sunt produsul unor valuri şi mai mici, şi tot aşa, până când ajungem la mica frecare dintre aer şi apă.

Valurile nu reprezintă o mişcare a apei, cum sunt curenţii. Ele reprezintă doar o energie în mişcare, transferată de la aer la apă. De exemplu, o bucată plutitoare de lemn se ridică şi coboară cu valul care trece, dar când valul a trecut, lemnul de plută va fi aproape exact în acelaşi loc în care a fost la început. Pe când un curent va deplasa bucata de lemn, chiar în direcție opusă mişcării valurilor.

Fiecare forţă mare şi puternică izvorâtă din istoria omenirii poate fi caracterizată ca un val. Multe astfel de valuri se mişcă în direcţia opusă curentului zilei. Cu siguranţă, Isus a făcut mari „valuri”. Şi la fel au tăcut şi urmaşii Săi, Petru, Ioan, Pavel, Martin Luther, John şi Charles Wesley, William Miller şi mii de alţi oameni care au proclamat fără teamă Evanghelia.

Dacă ai simţit din partea lui Dumnezeu influenţa pentru o viaţă mai bună, vei face şi tu „valuri”, pentru că atunci energia dragostei lui Dumnezeu, adusă de Duhul Sfânt, radiază din tine. De la tine, acea influenţă se va răspândi spre alţii şi alţii. Astfel, impactul dragostei lui Dumnezeu va reverbera în întreaga lume.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video