PASĂREA CLOPOT

Cine spune adevărul face o mărturisire dreaptă, dar martorul mincinos vorbeşte înşelăciune.
Proverbele 12:17

Printre toate creaturile ciudate care trăiesc în junglele din America de Sud, misterioasa pasăre clopot este una dintre cele mai stranii. Numită astfel din cauza zgomotului reverberat pe care îl face, semănând perfect cu acela al unor clopote, se spune că această rar văzută fantomă a junglei a dus la moarte pe mulţi călători.

Păsările clopot trăiesc doar în America Centrală şi de Sud. Ele îşi fac cuiburile în scorburile copacilor şi se hrănesc cu fructe, care cresc din abundenţă în junglă. Sunt rar văzute, pentru că locuiesc în hăţişurile cele mai adânci ale pădurilor tropicale şi sunt temute de indienii din junglă, care cred că sunt posedate de puteri ale răului. Această superstiție este de înţeles dacă ne gândim la sunetul ciudat şi ademenitor pe care îl scot. Chiar Colonelul Clark, unul dintre cei mai mari exploratori, care este foarte familiarizat cu ştiinţa junglei, scrie că era aproape irezistibil atras de sunetul îndepărtat de clopot, când era ştiut că era doar cântecul unei păsări.

Fascinaţia sunetelor acestei păsări misterioase este inexplicabilă, afectându-i chiar şi pe cei care ştiu că sunetul este făcut de o pasăre, dar victima este de obicei o persoană care s-a rătăcit şi caută cu frenezie să scape din junglă. Un clopot care răsună în depărtare îi spune că într-acolo este civilizaţie, unde nu va fi pericol de a te întâlni cu vânători de capete sau cu fiare sălbatice. Speranţa pare să fie concentrată în sunetul acelui clopot. Dar vai, clopotul este totdeauna undeva în depărtare, sau în spatele lui, iar el este condus într-un cerc larg, fără să-şi dea seama. După un timp, singurul lui gând este să ajungă la acel clopot, fiecare fibră a trupului său este atrasă spre acea ţintă înşelătoare. Soarta persoanei respective este la mila junglei.

Uneori se pare că suntem atraşi aproape irezistibil de înşelătoarele clopote fantomă care ne cheamă din ce în ce mai adânc în jungla vieţii. Poate fi cineva care ne fascinează prin cuvinte înşelătoare care, urmate, duc la pericole de moarte. Este înţelept să cântărim cu atenţie fiecare dintre atracţiile vieţii, ca să vedem unde ne vor duce, în cele din urmă.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor