EL ESTE DUMNEZEU

Căci Domnul este un Dumnezeu mare, este un Împărat mare, mai presus de toţi dumnezeii.
Psalmii 95:3

De-a lungul întregii istorii, Dumnezeu a condus această planetă. Chiar dacă unii refuză să creadă în existența, puterea, sfințenia sau atotputernicia Lui, El este la cârma întregului univers și a fiecărei ființe în parte.

Sper că ai experimentat asta de-a lungul întregului an.

„Domnul împărăţește îmbrăcat cu măreţie; Domnul este îmbrăcat și încins cu putere, de aceea lumea este tare și nu se clatină. Scaunul Tău de domnie este așezat din vremuri străvechi; Tu ești din veșnicie! Râurile vuiesc, Doamne, râurile vuiesc tare, râurile se umflă cu putere. Dar mai puternic decât vuietul apelor mari și mai puternic decât vuietul valurilor năprasnice ale mării este Domnul în locurile cerești. Mărturiile Tale sunt cu totul adevărate; sfinţenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cât vor ţine vremurile” (Psalmul 93:1-5).

Așteptăm ca, așa cum acest an este pe sfârșite, așa să se sfârșească și istoria acestui pământ cât mai curând.

Dumnezeu să ne fie călăuză și să putem spune: „Eu Te-am proslăvit pe pământ, am sfârșit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac.”

Provocare: Scrie în agendă un scurt paragraf care să demonstreze existența lui Dumnezeu din experiența personală pe care ai avut-o anul acesta.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor