CUNOAȘTE-L PE ISUS!

Și viaţa veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.
Ioan 17:3

„A-L cunoaște pe Isus este totul. Știi de ce? Pentru că, atunci când Îl cunoaștem așa cum este în realitate, atunci când înțelegem ce a făcut pentru noi pe crucea de la Calvar, atunci când știm cât de mult ne-a iubit și ne iubește, în ciuda atitudinii noastre de răzvrătire, nu vom putea face altceva decât să ne îndrăgostim de El, să Îl iubim cu toată ființa noastră. Și pentru că-L iubim, vom dori să fim ca El, să trăim așa cum El dorește, să vedem mereu un surâs de fericire pe chipul Său. Prin urmare, vom înceta să mai facem ceea ce Îl întristează și vom începe să facem doar ceea ce Îl face fericit.

A-L cunoaște pe Isus este totul, pentru că mântuirea nu vine în urma efortului omenesc, ci este darul lui Dumnezeu, iar acest dar este Însuși Domnul Isus Hristos. Mântuirea nu vine de la Isus Hristos. Mântuirea este Isus Hristos. A accepta mântuirea înseamnă a-L accepta pe Isus Hristos. A fi mântuit înseamnă a-L cunoaște pe Isus și, deci, a avea viața veșnică.

„Și viața veșnică este aceasta: să te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” Simplu ca o floare, ca un copil, ca un surâs, ca toate lucrurile pe care le-a creat Dumnezeu. Noi, oamenii, suntem cei care complicăm lucrurile uneori, le facem să fie dificile și le jefuim de frumusețea naturală, simplă.” (Iet.)

Cum e să știi că Cineva te iubește necondiționat? Cum e să știi că Cineva te învață și te educă pentru că vrea să te știe mai bun, mai înțelept.

Isus a făcut tot ce a ținut de El pentru a-ți oferi ce ai nevoie. El S-a născut, a trăit, a murit și a înviat pentru a-ți arăta totul despre El. El a făcut lucrurile simple pentru ca tu să le poți înțelege – ca să-L poți iubi din toată ființa ta.

Provocare: Realizează o fotografie cu tine, cu obiecte sau doar cu un text ca să o pui pe una din rețelele de socializare, din care să reiasă că Isus S-a născut ca să fie mântuire pentru tine – ca să-ți ofere viața veșnică.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor