CUMPĂRĂ DOAR CE ESTE NECESAR

Uitaţi-vă cu băgare de seamă la corbi: ei nu seamănă, nici nu seceră, n-au nici cămară, nici grânar, și totuși Dumnezeu îi hrănește. Cu cât mai de preţ sunteţi voi decât păsările.
Luca 12:24

Cu altă ocazie ți-am povestit despre faptul că, o dată pe an, ne întâlnim la iarbă verde cu toată familia lărgită. Astăzi aș vrea să-ți mărturisesc despre o greșeală pe care am făcut-o într-un an.

Pentru că întâlnirea a fost duminică, noi am plecat din București de vineri, am dormit la Bacău, apoi în ziua cu pricina ne-am dus la locul stabilit.

Știam că fiecare va veni cu câte ceva de mâncare, așa că am hotărât și noi pe ultima sută de metri să cumpărăm câteva dulciuri și ceva de băut ca să nu ne ducem cu mâna goală, chiar dacă veneam de departe.

Ne-am oprit la un supermarket. Fără a face dinainte o listă cu lucruri necesare, am intrat în magazin și am umplut un cărucior de cumpărături cu tot felul de-ale gurii.

Când am ajuns în locul stabilit, am povestit, am mâncat, ne-am jucat, a trecut aproape toată ziua și ceea ce cumpăraserăm noi tot nu se terminase. Am fost nevoiți să aruncăm ce a rămas… și rămăseseră destule. Am aruncat banii la gunoi.

Îmi place să cred că ești un explorator foarte ordonat, foarte calculat și foarte iscusit. Nu-i așa?

Atunci când te duci la cumpărături sau când îți pregătești rucsacul de o excursie, nu cumpăra mai mult decât ai nevoie. Poate părinții tăi fac banii mai ușor decât alții, dar acest lucru nu-ți dă „dreptul” de a cheltui banii pe lucruri care nu vor fi de folos sau vor ajunge la coșul de gunoi. Fă o listă cu lucrurile pe care vrei să le mai cumperi și, după două-trei zile hotărăște dacă chiar îți trebuie lucrurile respective. Vei zice, de acum am cumpărat de toate pentru acest sfârșit de an, bine…, dar pentru anul viitor știi ce ai de făcut, da?

Provocare: Vorbește cu părinții și, dacă aveți de făcut cumpărături pentru Sabat, faceți lista cu cele necesare împreună, apoi ajută-i la cumpărături. Cumpărați doar ce este trecut pe listă, ce este nevoie.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor