CHELTUIEȘTE ÎNȚELEPT

Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina și unde le sapă și le fură hoţii, ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură.
Matei 6:19-20

Hai într-o călătorie imaginară!

Dacă acum te-ar vizita cineva și ți-ar oferi zilnic suna de 1.440 de euro, spunându-ți că doar astăzi ai putea să-i folosești, ce ai face cu banii? (Scrie răspunsurile tale în agendă.)

–  Aș …

Mâine, acel cineva din nou vine la tine și-ți oferă din nou suma de 1.440 de euro. Ce ai face cu banii?

– Aș …

Poimâine același om vine și-ți dă din nou 1.440 de euro. Ce ai face cu banii? Nu uita: banii odată nefolosiți în ziua respectivă, nu îi poți păstra ca să îi cheltuiești mai târziu.

–  Aș …

Și uite așa, acel cineva rămâne constant în ceea ce face multe zile și luni la rând. Ce ai face cu banii?

– Aș ……..

Cât ai cheltui pentru tine? Cât ai cheltui pentru alții? Câți bani ai pierde la finalul zilei?

Acum, privește la viața ta de explorator:

Vezi, în fiecare zi, Dumnezeu ți-a oferit 1.440 de minute. Cum le-ai folosit până acum? Câte dintre ele au fost spre creșterea ta spirituală și socială? Câte dintre ele au fost spre ajutorul familiei sau al celor din jur? Câte minute din cele 1.440 le-ai pierdut pur și simplu pe nimicuri? Câte minute ai făcut lucruri care te-au făcut să te afunzi în greșeli?

Drag explorator, atâta timp cât Cineva îți oferă încă o zi, și încă una în viața ta, trăiește-o ca și cum ar fi ultima: Bucură-te de ce vezi și auzi bun în jurul tău, bucură-te că poți să te miști, că ai un pat unde să dormi, că …

Este spre final de an, ia hotărârea ca în anul ce va urma fiecare minut al vieții tale să-l „cheltuiești” spre bucuria și mântuirea ta și a celor din jurul tău.

Provocare: Scrie angajamentul pe care îl faci azi lui Dumnezeu legat de timpul pe care ți-l oferă anul viitor.

 

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor